Afbeelding
Foto: Mary van Duuren

De 49-jarige Iwan Heeffer speelt klarinet bij Constantia, maar zit naast zijn werk en gezinsleven ook in het bestuur van de vereniging en leidt hij de commissie voor het jubileumconcert.


“Op mijn tiende ben ik al begonnen met klarinet spelen”, begint Iwan Heeffer. “Muziek maken is een uitlaatklep, je kunt volledig je hoofd leegmaken omdat je alleen maar daar mee bezig bent en aan niets anders meer denkt.”
Het Groot Orkest van muziekvereniging Constantia bestaat uit blaas- en slagwerkinstrumenten (harmonie). “We spelen niet alleen klassieke muziek, tijdens ons jubileumconcert hebben we juist pop- en funky nummers uitgezocht, zoals van Phil Collins en Lionel Richie.”

“In totaal 23 liedjes, die ook deels worden opgeluisterd door verschillende zangers”, vult Arlette Zwaans hem aan. Zij is de professionele dirigente die zowel het Groot Orkest begeleidt als het Klein Orkest en het Opleidingsconcert van Constantia. “Op 19 en 29 november hebben we nog grote belangrijke repetities waar iedereen bij aanwezig is, ook de zangers en dansers.” Op de vraag hoever ze zijn met het oefenen antwoordt ze: “We zitten nu op 60%, denk ik.”

"Er zijn flyers gemaakt en er is veel promotie voor ons concert”, vertelt Iwan. "Het is een avondvullend programma van 20.15 tot 22.30 uur.” De kaarten kosten €16.-, inclusief een drankje. Ook via social media zijn nog leuke acties om gratis kaartjes te winnen. "We hopen natuurlijk dat er veel publiek komt.”

Kaartverkoop: www.denobelaer.nl [n]