Herdenking 70ste Sterfdag Henriette Roland Holst

ACHTMAAL - Op 20 november organiseert Stichting Cultuur Landgoederen Zundert in de Heerenkamer, Roosendaalsebaan 19 te Achtmaal, een programma naar aanleiding van de 70ste sterfdag van Henriette Roland Holst.


In de eerste helft van de vorige eeuw was zij een van de meest vooraanstaande dichters van Nederland. Bovendien was zij heel erg politiek actief. In een door het Historisch Nieuwsblad uitgevoerd onderzoek begin van deze eeuw kwam zij op de 5e plaats van meest vooraanstaande Nederlandse vrouwen in de 20e eeuw.

Samen met haar man Richard Roland Holst bracht zij vele zomers door op het landgoed de Buissche Heide te Achtmaal. Daar ontvingen zij honderden bekende gasten uit de politieke en culturele wereld.

Programma

Het programma op 20 november omvat o.a. een korte lezing door Carin Hereijgers met als titel “de vrouw in het woud”. Verder een PowerPointpresentatie en daarna een wandeling met onderweg declamatie van gedichten door Simon Mulder, dichter en voordrachtskunstenaar en initiatiefnemer van de Stichting Feest der Poëzie. Behalve in Nederland trad hij eerder op in België, Engeland, Frankrijk, Portugal, Rusland en Japan. 

Tijdens de wandeling zal verteld worden over het verblijf van Henriette Roland Holst in de Buissche Heide en hoe over haar gedacht en geschreven werd.

De wandeling is ongeveer 2,5 km. en gezien de ondergrond niet toegankelijk voor rolstoelen of rollators

Het volledige programma met toelichting vindt u op de website www.cultuurlandgoederen.nl onder het kopje activiteiten.[n]