bezoek vliegend museum Seppe
bezoek vliegend museum Seppe Foto: Dimphie Coremans

Volop activiteiten bij de Zonnebloem

ETTEN-LEUR - Donderdag 3 november was het weer zover, deelnemers van de Zonnebloem afdelingen Etten-Leur, Rijsbergen en Rucphen kwamen weer naar het winkelcentrum voor een kopje koffie met gebak bij donker en blond, aangeboden door het winkelcentrum.

Dit is een van de activiteiten die georganiseerd is voor de deelnemers van de Zonnebloem. Zo hebben we als afdeling Etten-Leur onder andere een bezoek gebracht aan vliegend museum Seppe, Het van Osch museum, geluncht bij de Rooie Pannen en naar de Rolschaatsshow in Hoogerheide geweest. Binnenkort gaan we naar Bosrand in Rijsbergen voor de kerstmarkt. Er is met deelnemers een herfstbloemstuk gemaakt en gaan we aan de slag met een kerststuk. Voor het nieuwe jaar hebben we weer een mooi programma samengesteld.


Vakantieweek

Buiten de activiteiten doen we ook bezoekwerk en zijn we bezig met het organiseren van een vakantieweek binnen de regio voor mensen met lichamelijke beperking. Met name de groep die verzorging nodig hebben worden hiervoor uitgenodigd. Op deze manier willen we ook deze groep de gelegenheid geven op vakantie te gaan.


Vrijwilligers gezocht.

De Zonnebloem is er voor deelnemers vanaf 18 jaar tot 100+ met een lichamelijke beperking. We houden rekening met de interesses van verschillende leeftijdsgroepen. Voor het bezoekwerk, de activiteiten en de vakantieweek hebben we vrijwilligers nodig. We zoeken vrijwilligers vanaf 18 jaar die bezoekwerk willen doen en mee willen helpen tijdens de activiteiten en vakantieweek. Ook met verzorgende en verpleegkundige komen we graag in contact om de zorg te bieden die tijdens de activiteiten en vakantieweek nodig is. Als vrijwilligers krijg je ondersteuning vanuit de afdeling en het het Nationaal Bureau van de Zonnebloem. Maar nog belangrijker de dankbaarheid van de deelnemers die je als vrijwilliger krijgt als ze bezoekwerk ontvangen of aan een activiteit hebben meegedaan.

Financien

Aan dit alles zit natuurlijk een kostenplaatje. Donateurs, lotenkopers, giften, Rabo ClubSupport, de Serviceclubs, winkeliers etc. zijn we dankbaar voor hun bijdrage. Deze bijdrages zijn heel belangrijk zodat wij dit werk kunnen blijven doen. Meer info op www.zonnebloem.nl[n]

voorbereidingen koffieochtend