REL junioren/ U16 (zwarte shirts) springen voor rugbybal.
REL junioren/ U16 (zwarte shirts) springen voor rugbybal. Foto: Angelo de Klerk

Rugbyclub Etten-Leur competitiewedstrijden

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - De bovenbouw jeugd van Rugbyclub Etten-Leur (REL) heeft afgelopen zaterdag zijn eerste competitie wedstrijden van de 2e fase gespeeld. 

In de 1e fase hebben de junioren/ U16 en colts/ U18- teams van REL goed gepresteerd en zijn gepromoveerd naar één klasse hoger in de rugbycompetitie. Het U10 en U12-team hebben hun wedstrijden in Den Bosch bij The Dukes gespeeld tegen nog 4 teams uit de regio.

De senioren hebben een zware periode met ongekend veel blessures. Zij speelde afgelopen zondag een zware wedstrijd tegen een sterk Rotterdam.

REL junioren/ U16-The Wasps 19-11

De junioren speelden hun eerste wedstrijd in de hogere rugby competitie. De tegenstander uit Nijmegen zijn ook gepromoveerd naar deze competitie, dus zoals vooraf bedacht een gelijkwaardige tegenstander. Binnen 3 minuten kwam de eerste score op het bord voor REL. Door een snelle balverovering van REL bij een tackel, liepen de lijnspelers de bal van eigen helft naar het try gebied, en drukte de bal tussen de palen. In de 10e minuut scoorde The Wasps door slecht oplettendheid van REL. De resterende 1e helft was het overwicht van het spel bij REL. De 2e helft liet het zelfde spelbeeld zien waarbij REL nog 5x scoorde en The Wasps nog 1x.

Fijne uitslag in deze nieuwe competitie fase, maar de echte tegenstander volgt volgende week, uit naar RC Aachen.

REL colts/ U18-RC Castricum 19-11

Ook de colts speelde hun eerste wedstrijd in de hogere rugby competitie. REL mocht zaterdag afreizen naar het altijd winderige Castricum, aan de kust van Noord Holland. Castricum is gedegradeerd in de 1e fase vanuit de hoogte rugby competitie van Nederland. Een tegenstander om je borst nat voor te maken en je rugby-skills te meten tegen een tegenstander van niveau.

Castricum kwam sterk uit de startblokken en drukte haar stempel met fysiek hard rugby. Onze spelers uit het zuiden van Nederland waren onder de indruk van het Noord Hollands geweld en kwamen in de 1e helft niet in hun eigen spel. In de 2e helft kwam het besef dat REL ook goed kan rugbyen en scoorde zij nog 4 try’s tegen.

Het was een mooie ervaring en goed om door te kijken naar a.s. zaterdag, de wedstrijd tegen een gelijkwaardige tegenstander RC Tilburg. Tilburg is ook gepromoveerd waar REL in de 1e fase net van verloren heeft. Het belooft een mooie spannende wedstijd te worden.

Uitslagen afgelopen weekend

Cubs (U14)-RC Delft 55-0

Junioren (U16)-RC Wasps 55-21

Colts (U18)-RC Castricum 22-55

Heren 1-Rotterdamse RC 2 7-99

Programma zaterdag 26 november

Turven/ U8, Benjamins/ U10, Mini’s/ U12: vrij

Cubs/ U14-Rotterdamse RC thuis Goes 11:00u

Junioren/ U16-RC Aachen uit Aachen 12:00u

Colts/ U18-RC Tilburg thuis Middelburg 13:00u

Zondag 27 november

Heren 1-RC Delft uit Delft 15:00u

Heren 2-The Dukes 4 thuis Middelburg 13:00u

Informatie: www.rugbyclubettenleur.nl