Sint Nicolaas bij het Meezingfestijn in De Nobelaer
Sint Nicolaas bij het Meezingfestijn in De Nobelaer Foto: Krijn ten Hove

Sinterklaas over Meezingfestijn: ‘Elke keer weer krijg ik kippenvel’

Door: Krijn ten Hove Algemeen

ETTEN-LEUR- Het was zondag alweer voor de twaalfde keer dat Sinterklaas en zijn Pieten in de Nobelaer hun Meezingfestijn op het toneel brachten. “Met twee keer een uitverkocht huis”, vertelden producenten Mitch Kersten en Deen Boeren vol trots.

De Goedheiligman had ook dit jaar weer tijd vrijgemaakt om Mitch en Deen te helpen om een leuke spannende show voor de kinderen in Etten-Leur te verzorgen. En de Sint doet het graag vertelde hij tussen de twee shows door. “Elke keer weer krijg ik kippenvel als ik het podium op loop en het enthousiasme van de kinderen zie. De blijdschap die ze hebben dat ik er ben en de opluchting na afloop als alles weer goed gekomen is.”

Want los van de vele liedjes, die met volle borst worden meegezongen door de zaal, hebben de Sint en zijn Pieten ook dit jaar weer de nodige tegenslagen te overwinnen. Want helaas zijn er nog altijd mensen die zichzelf belangrijker vinden dan anderen en graag alle kadootjes voor zichzelf willen hebben. Maar met behulp van de zaal en de Pieten worden dit soort problemen vakkundig opgelost.

En de zaal was enthousiast deze zondag. Er werd volop meegeholpen door de kinderen om de opdrachten die de Pieten kregen om zo de problemen voor de Sint op te lossen. Ondertussen wist de Beat Piet met bekende en soms wat onbekendere Sinterklaasliedjes de sfeer er goed in te krijgen bij de kinderen.

Enthousiasme

Twaalf jaar terug begonnen Mitch en Deen met het festijn in Sint Willibrord op verzoek van het lokale Sinterklaas comité. Na 4 jaar samenwerken is men zelfstandig verder gegaan en werden dit jaar voorstellingen gegeven in Terheijden en Etten-Leur. “Volgend jaar gaan we kijken of we er nog een weekend aan vast kunnen plakken om zo nog meer kinderen blij te maken, want hun enthousiasme maakt dat we dit blijven doen.”

Twee keer een uitverkochte zaal op één dag! De eerste uitverkochte zalen in het nieuwe gebouw terwijl ze ook in het oude gebouw de laatste uitverkochte zaal hadden. “Het maakt duidelijk dat Sinterklaas nog altijd datzelfde magische heeft als toen wij vroeger jong waren”, vertelde een trotse opa die met zijn kleinkinderen na afloop stond te wachten tot ze met de Sint en zijn Pieten op de foto waren gezet.

Het Sinterklaas Meezingfestijn is dan ook een echte aanrader waarbij de kinderen niet alleen de Sint en zijn Pieten in actie zien, ook de kans krijgen om lekker mee te zingen, een spannend verhaal voorgeschoteld krijgen en ook nog gezien hebben dat de Goedheiligman zelf ook graag zingt.

Een druilerige zondagmiddag werd zo voor veel kinderen een hoogtepunt waar ze nog dagen over na kunnen praten en dromen. Voor Mitch, Deen en de hele crew aanleiding genoeg om alvast de show voor volgend jaar te gaan voorbereiden.