Prins Lucas I in de polonaise
Prins Lucas I in de polonaise Foto: John Vrancken

Prins Lucas I heerst over Ut Zwaajgat

Algemeen

ETTEN-LEUR - In een zinderend en afgeladen Turfschip werd op zaterdag 12 november, tijdens het grote Elfde van de Elfde Bal de nieuwe Leutvorst van Ut Zwaajgat gepresenteerd.

Karnavalsvereniging Leurse Leut had het geheim goed bewaard. Tot veler verrassing werd Luuk Meesters gepresenteerd als Prins Lucas I. Hij werd met gejuich onthaald.

Luuk is al jaren bekend in Ut Zwaajgat als excellente Mauwer. Aan hem de taak om Ut Zwaajgat (de Leur) voor te gaan in het karnavalsgedruis.

Protocol

De kersverse Prins installeerde daarna zijn Protocol: Nar Joerieke (Joeri de Graaf), Grote Boer Peer (Peter de regt) en Pliessie Nilles (Edward Dam). Daarna was het tijd voor zijn maidenspeech en de eerste van vele, vele polonaises. Dit alles begeleid door Hofkapel De Turfblaozers en door De Hutseklutsers. Natuurlijk liet de voltallige Raad van Elf de Prins niet alleen in de polonaise gaan en toen konden de Troelekus niet achter blijven. Het werd een heel gezellig samen zijn met veel karnavalsliefhebbers. Wat later op de avond presenteerde Leurse Leut ter gelegenheid van het 66-jarig bestaan, een speciaal gebrouwen blond bier. Prins Lucas I proefde het voor de eerste keer en was meteen fan.

Heel bijzonder:

Prins Lucas I ontving maar liefst negen(!) van zijn illustere voorgangers. Het feest ging daarna tot in de heel kleine uurtjes door.

Prins Lucas I met 9 voorgangers