Lionsclub lid R.Hovius bij de oproep via reclame bord.
Lionsclub lid R.Hovius bij de oproep via reclame bord. Foto: R.Hovius

5000 euro zoekt goede doelen

Algemeen

ETTEN-LEUR - Na een succesvolle oproep in 2021 van de lionsclub Etten-Leur eo. ‘5000 euro zoekt goede doelen’ vindt er in 2022 en 2e oproep plaats. In de week van 15 november hangen de borden met de oproep weer verspreid door Etten-Leur.

Nadat er in 2021 35 goede doelen zich aangemeld hadden om in aanmerking te komen voor een financiële steun in de rug heeft de beoordelingscommissie er 5 geselecteerd en in begin 2022 de cheques uit gereikt. Het was nog een uitdagende kluif om uit deze 35 verzoeken 5 mooie initiatieven te selecteren. Deze taak lag in zeer goede handen. Samen met 2 Lions clubleden van de fondscommissie hebben Heleen van Rijnbach (oud burgemeester) en Jaques van Dongen (café de klomp) een wel overwogen keuze kunnen maken. 

De volgende doelen kregen een financiële bijdrage: 1. Resto de Hassel: Initiatief vanuit de werkgroep armoede bestrijding en geluk 1x per maand wordt er gekookt voor de buurt; 2. Stichting Care Kamataka: coaching van kinderfysiotherapeuten in India; 3. Stichting Valpoort: Aankleding ontmoetingsruimte tbv valpoort appartementen voor alleenstaande ouderen; 4. Appelkring/ Samen Soepen: stimuleren van samenzijn door samen soep te maken en hierdoor 1x per week een avond samen te zijn; 5. Seniorenhart: Het geven van beweeglessen en workshops voor senioren.

De middelen van het fonds worden door de Lions club gegenereerd uit de opbrengsten van de ‘wine en bites’ avond van de Lions club Etten-Leur. Deze avond vindt traditie getrouw plaats in het eerste weekend van november. Tegen betaling van entree proeven de gasten een 12-tal wijnen begeleid met een hapje en ‘bite’. Door het nabestellen van de geproefde wijnen zorgen de gasten van deze wijnavond voor de opbrengst voor het Lionsfonds. Wijnen zijn te bestellen via de site www.wine2share.nl. De wijnen worden (inclusief de bijdrage per fles voor het goede doel) nog goedkoper aangeboden. Een win/win situatie. Een dubbel goed gevoel zo vlak voor de feestdagen, kijk eens op de site.

Ook dit jaar doen we een oproep aan maatschappelijke organisaties of personen in Etten-Leur die actief zijn op charitatief- cultureel- of sportgebied in Etten-Leur of ontwikkelingslanden. Door een succesvolle wine en bites van 2021 hebben we opnieuw 5000 euro voor het fonds beschikbaar kunnen maken.

U kunt een verzoek tot financiële steun doen via de website van onze Lions club www.etten-leur.lons.nl