Dewi en Naomi met hun teams en de gewonnen medailles
Dewi en Naomi met hun teams en de gewonnen medailles Foto: Trainster.

Goud voor Dewi en Naomi Govaers bij kwalificatie NK

ETTEN-LEUR - Zaterdag 26 november reisden Dewi en Naomi af naar Winterswijk voor de eerste kwalificatie NK teams.


In wedstrijd 3 mocht team B, waar Dewi deel van uitmaakt het beste van zichzelf laten zien. Er werd netjes geturnd met een goede team spirit. Hier en daar nog wel een foutje, maar het leuke aan de kwalificatie is dat er 3 turnsters per toestel turnen en dat de beste 2 scores tellen. Ze begonnen aan balk. 


Dewi opende met een nette oefening. Achteraf bleek dit het hoogste punt van de baan deze ronde. Een prima start dus. Op vloer werd door Dewi ook een keurige oefening neer gezet. Iedereen heeft binnen team B zijn steentje bijgedragen het team heeft geen enkele val meegenomen in de totaalscore. Na een spannende wedstrijd werden ze met 0,050 op de nummer 2 knap 1ste.


In wedstrijd 4 mocht team A met Naomi vol aan de bak. Op vloer straalde Naomi. Ze heeft zich als jeugd turnster zeker met haar nette, stabiele vloeroefening laten gelden tussen de meestal een paar jaar oudere turnsters.


Met hele nette oefeningen en hoge punten mocht ook dit team met een half punt voorsprong op de nummer twee op het hoogste schavot plaats nemen.


Dat hebben deze Etten-Leurse turnsters schitterend gedaan wetende dat er vooral senior teams turnen bij het NK teams in de supplementen A en B en daar stonden Dewi als junior en Naomi als jeugd turnster maar mooi tussen.


Gefeliciteerd![n]