Unitas’30 JO19-3 wint verdiend van DSE JO19-2

ETTEN-LEUR - Zaterdag 26 november stond de derby thuis tegen DSE JO19-2 op het programma voor Unitas’30 JO19-3. De resultaten uit het verleden doen vermoeden dat we sterker zijn, maar dat moet ook vandaag maar weer waar gemaakt worden.

Vandaag kregen we ook van Unitas'30 onze nieuwe team shirts, waarvoor dank aan onze sponsor. In de lekkere namiddagse herfstzon ging de wedstrijd van start. In de eerste minuten ging de wedstrijd redelijk gelijk op. Dus iedereen moest volle bak, wilden we deze wedstrijd naar ons toe trekken. Dat volle bak gaan was juist iets wat DSE in de eerste minuten goed deed, waardoor wij het moeilijk kregen om in ons samenspel te komen. Ook stonden we af en toe te ver van de tegenstander waardoor zij dus ruimte kregen om in het spel te komen. Maar gelukkig kunnen we ook nog bouwen op onze geslepen voorhoede, die niet veel ruimte nodig had om een kans te creëren. Na een kwartier werd via een opzet vanuit het midden, over de flanken na een mooie voorzet de 1-0 gemaakt. Dat voelde goed en een paar minuten later wisten we de 2-0 te maken. Het was DSE dat daarna een kans op de 2-1 kreeg, maar deze werd gelukkig voor ons gemist. Weer 5 minuten later kreeg onze spits het op zijn heupen en dribbelde door de hele verdediging heen en maakte de 3-0. Als je zo naar de stand kijkt leek de wedstrijd gespeeld. Maar… we hielden hier en daar te veel afstand van de tegenstander en dekte dus niet kort genoeg. Dus DSE bleef ook daar waar mogelijk aanvallen. Na een ietwat slordige uitverdedigen, veroverde DSE de bal en wist de bal over onze keeper, die lichtelijk verblind was door de herfstzon, in de goal te schieten: 3-1. Met deze stand gingen we de rust in. In de rust werd er benadrukt, dat er goed gevoetbald werd, maar dat we DSE niet te veel in het spel moesten laten komen en er net zo kort op moesten zitten als Ecuador tegen Nederland had laten zien. Dat was niet tegen dovemans oren gezegd. De tweede helft werd dan ook goed begonnen. Het veldoverwicht werd beter en DSE werd eerder vastgezet zodat ze niet de overhand kregen. Door goed samenspel wist Unitas’30 JO19-3 verdiend uit te lopen naar een eindstand van 7-1. Al had het zelfs nog ietsje meer kunnen zijn.

Volgende week spelen we weer thuis: tegen Madese Boys JO19-2, op papier een sterke tegenstander. Dus komt dat zien![n]