Cafe Brein Zundert gaat in januari weer door

ZUNDERT - Door de corona-maatregelen is het een aantal maanden niet mogelijk geweest om op de vierde donderdag van de maand de bijeenkomsten van Cafe Brein door te laten gaan. Deze maand gaat de bijeenkomst in ieder geval wel door, eventueel als dat nodig zou zijn weliswaar in een aangepaste vorm.


Dat betekent dat op donderdag 27 januari de bijeenkomst voor personen met NAH, en iedereen die voor dit onderwerp belangstelling heeft of er zich bij betrokken voelt, door zal gaan op de nieuwe vaste locate voor Cafe Brein, bij Cafe In den Anker aan de Rucphenseweg 14 in Zundert. Afhankelijk van de besluitvorming ten aanzien van het al dan niet open mogen zijn van de horeca zal de bijeenkomst in het zaaltje van In den Anker plaatsvinden volgens het normale concept. Dat wil zeggen dat er dan aan de bezoekers een plek wordt geboden voor ontmoeting en gesprek in een gezellige en vrijblijvende ambiance. Daarbij zal volop mogelijkheid bestaan om elkaar bij te praten en te informeren over ieders ervaringen in de laatste corona-periode, die ook voor veel betrokkenen consequenties heeft gekend.

Indien door de corona-maatregelen de horeca de 27e januari nog niet open mag zijn, worden de bezoekers wel op de normale tijd, om 15.00 uur, bij In den Anker verwacht. Dan vindt daar de ontvangst op het terras plaats, waarbij aan de bartafel in de toegangsdeur een drankje kan worden genomen. Na het welkom wordt dan een korte wandeling gemaakt naar de aan de Moersebaan nabij gelegen Hoeve Vrede Oord waar Cafe Brein ook in juli te gast was. Ook daar wordt aan de deelnemers een versnapering aangeboden en onderweg naar Vrede Oord bestaat dan ook voldoende gelegenheid voor uitwisseling en gesprek. Cafe Brein wordt georganiserd door een initiatiefgroep die in 2018 met de organisatie van de bijeenkomsten begon. Cafe Brein beoogt een laagdrempelige ontmoetingsplek te zijn voor iedereen die op welke wijze dan ook met NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) te maken heeft. Dat kunnen personen zijn die door een beroerte, een ongeval, een hersentumor of door MS of Parkinson te maken hebben gekregen met NAH. Ook familieleden of mantelzorgers en andere belangstellenden zijn steeds bij de bijeenkomsten welkom. De activiteit wordt door de Gemeente Zundert als burgerinitiatief ondersteund waardoor de bijeenkomsten steeds voor iedereen gratis toegankelijk zijn. De activiteit 27 januari start bij In den Anker om 15.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Meer informatie: info@cafebreinzundert.nl of via www.cafebreinzundert.nl.[n]