Wie Zundert binnenrijdt, kan niet om de boodschap heen.
Wie Zundert binnenrijdt, kan niet om de boodschap heen. FOTO ADDO SPRANGERS

Gemeente Zundert zet Corso Zundert in de schijnwerpers

ZUNDERT - De corsocultuur is geplaatst op de Representatieve Lijst van Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid van UNESCO en daar zijn ze in Zundert maar wat trots op. 


DOOR ADDO SPRANGERS


Via speciaal vervaardigde spandoeken draagt de Gemeente Zundert dat gevoel nu op verschillende plekken uit. ‘Gemeente Zundert feliciteert Bloemencorso Zundert met de bijschrijving op de UNESCO-lijst’, zo valt in grote letters te lezen.


Vlag

In december, nadat de plaatsing van de corsocultuur op de UNESCO-lijst van Immaterieel Erfgoed officieel bekend was gemaakt, ging de vlag in Zundert al uit.

Om precies te zijn de Corso Zundert-vlag met de heraldieken van alle buurtschappen. Op de Markt voor het Raadhuis bundelden Jos Jochems, voorzitter van Stichting Bloemencorso Zundert, en burgemeester Joyce Vermue toen hun krachten om de vlag in top te hijsen. 


Mijlpaal

“Een geweldige mijlpaal en een prestatie van formaat,” zo verwoordde burgemeester Joyce Vermue daarbij de vreugde om de wereldwijde erkenning van de corsocultuur. “Hier zijn wij als grootste corsogemeente van de wereld natuurlijk hartstikke trots op.” 

De nu geplaatste en prominent aanwezige spandoeken zetten die woorden nog eens extra kracht bij. [n]

'Als grootste
corsogemeente van de wereld zijn we hartstikke trots'