Lion Huib van Lent overhandigt de Douwe Egberts waardepunten aan Peter van den Kieboom van de Voedselbank
Lion Huib van Lent overhandigt de Douwe Egberts waardepunten aan Peter van den Kieboom van de Voedselbank Foto: Jan van de Riet

Lions scoren punten voor de Voedselbank

Sport en vereniging

ZUNDERT - De Lions danken alle mensen uit Etten-Leur, Rucphen en Zundert die de afgelopen maanden hun Douwe Egberts waardepunten hebben gedoneerd voor de Voedselbank. Daarbij was de opbrengst bij de Albert Heijn in Zundert de absolute topper!

Lionsclub ‘De Vryeheydt Etten’ heeft met haar actie 395.000 Douwe Egberts waardepunten opgehaald, goed voor 800 pakken luxe DE koffie voor de Voedselbank! Peter van den Kieboom van de Voedselbank Etten-Leur was hier enorm blij mee: “Deze koffiepakken zijn een beetje extra in de bijna 100 pakketten die we wekelijks verstrekken.” Peter vertelt dat verborgen armoede ook in onze omgeving nog veel voor komt. Zo kwam onlangs een jonge vrouw het voedselpakket voor haar vader ophalen. Ze vroeg toen of de Voedselbank er ook luiers bij kon verstrekken. Op de vraag of die voor haar vader waren, barste ze in huilen uit. Ook de coronabeperkingen komen bij onder andere ZZP’ers hard aan. Door Corona varieert per periode het aantal cliënten van de Voedselbank.

Met deze Lionsactie is gelijktijdig 13 kg munten aan vreemd en oud geld ingezameld en een flinke stapel bankbiljetten. Hiermee kunnen via het Lions netwerk 45 oogoperaties worden uitgevoerd in de Derde Wereld! Ook hiervoor danken de Lions alle mensen die zo royaal hebben bijgedragen.

En natuurlijk danken de Lions de filiaalhouders van de Albert Heijn, de Jumbo, de Praxis en Life&Garden in Etten-Leur, de Albert Hein, de Jumbo en de Aldi in Sint Willebrord, de COOP in Sprundel en de Albert Heijn in Zundert voor het mogen plaatsen van de inzamelzuilen. Wederom grote Klasse!