Haar tatoeages hebben voor Diana Marijnissen een grote betekenis. Ze heeft er twee en plannen voor een derde.
Haar tatoeages hebben voor Diana Marijnissen een grote betekenis. Ze heeft er twee en plannen voor een derde. Foto: Tess Mutsters

‘Vingerafdruk van mijn overleden man heb ik in tatoeage laten verwerken’

Door: Tess Mutsters Algemeen

ZUNDERT - Meer dan eens hebben tatoeages betekenis, dat blijkt ook uit het verhaal van Diana Marijnissen. Ze heeft er twee en plannen voor een derde. Eén op haar pols en één op haar bovenarm, de derde komt midden op haar borst. 

“Deze,” zegt ze wijzend naar haar pols, “heb ik genomen voor mijn dochter, die bij geboorte overleed. Ze overleed al in 1998, maar ik heb er lang over getwijfeld. Ik houd niet zo van naalden.”

Kanker

Ook haar tweede tatoeage heeft een betekenis. Net zo’n zware als de eerste tatoeage. “Ik kreeg kanker,” vertelt ze. “Mijn man en ik hadden net een pup genomen en toen moest mijn man opeens voor mij en de pup zorgen. Kort na mijn diagnose kreeg hij ook kanker.” Haar man overleed en daar ontstond de tatoeage op haar arm uit. “Hij had voor alle nabestaanden een vingerafdruk laten maken, zodat we daar zelf iets mee konden doen. Die heb ik in een tatoeage laten verwerken,” vertelt Diana. Om het hartje met de vingerafdruk zijn rozen afgebeeld. “Hij is nog niet helemaal af. De rozen moeten eigenlijk helemaal doorlopen naar mijn pols, zodat de twee tatoeages met elkaar verbonden zijn.” 

Litteken

De eerste afspraak voor de derde tatoeage is al gemaakt. “Die laat ik over een litteken plaatsen dat ik heb overgehouden aan mijn kanker. Dat wordt waarschijnlijk ook een soort bloem. Zo kunnen mensen niet meer aan het litteken zien dat ik kanker heb gehad.”