Afbeelding
Foto: Tess Mutsters

Orion en Jimmy Kerstens werden geboren en getogen in Zundert, al woonde Orion een paar jaar in Spanje om daar te tatoeëren. Eenmaal terug besloot hij een tattoo studio in Zundert te beginnen, samen met Jimmy.


Die zat er immers nog niet. De broers vertellen graag over hun passie voor tatoeages. "Op mijn zestiende nam ik mijn eerste tatoeage," vertelt Jimmy. "Hij kreeg een tatoeage op zijn rechterarm en ik zat met stift zijn linkerarm vol te tekenen," lacht Orion. 

Dat er soms nog een stigma rust op tatoeages, hebben Jimmy en Orion misschien wel eens meegekregen, maar ze merken er weinig van. "Mensen beginnen er aan te wennen. Tegenwoordig heeft bijna iedereen een tatoeage," aldus Orion.

Beide broers hebben een aardige collectie tatoeages. "Ik heb een piraat op mijn rug, daar zit nu al ongeveer vijf uur in, maar dat is nog lang niet af. Verder heb ik vooral tatoeages die bij mijn interesses passen," vertelt Jimmy die zelf niet tatoeĆ«ert. 

Orion vertelt dat hij er bij zichzelf een hoop heeft gezet, voornamelijk op zijn benen. "Dat is een beetje mijn kladblok," lacht hij. 

Zijn favoriete tatoeage is er een van de kop van zijn hond, die zeer gedetailleerd met schaduwen is aangebracht. 

Jimmy en Orion zijn enorm enthousiast over hun werk. "Mensen komen hier binnen met bijzondere verhalen. Het mooiste is dat je die verhalen vervolgens mag vertalen in beeld," vertelt Orion. [n] TEKST TESS MUTSTERS