Overwinning voor Wernhout in Nieuw-Vossemeer

WERNHOUT - Zondag 6 februari NVS 1-Wernhout 1 0-2 (0-1). Na een lange winterstop/coronabreak mogen we weer de wei in en hiervoor trok Wernhout, via een toeristische route, naar Nieuw-Vossemeer.

Dat beide teams er even uit hadden gelegen was in de wedstrijd wel te zien. Eerste wapenfeit was voor NVS dat Carlo testte met een afstandschot.

Wernhout werd hierna de bovenliggende partij, zonder overigens goed te spelen, en ging slordig om met de kansen. Een schot van Hein ging voorlangs en de NVS-doelman redde op pogingen van Carlo Schrauwen en Mathieu.

In de 23e minuut was het wel raak, een schot van Maikel wordt via de kuit van een NVS-verdediger van richting verandert en de Nieuw-Vossemeerse doelman is kansloos, 0-1.

Net voor het half uur kopt Hein net naast uit een voorzet van Bram de Meijer.

Ook wordt er later nog een tweede Wernhoutse treffer afgekeurd wegens buitenspel.

Een kopbal van Davey komt via de lat terug, de rebound wordt door Leroy van dichtbij binnengewerkt, maar wegens off-side gaat het feest niet door.

Net na de thee mist Mathieu een grote kans, na assist van Maikel, op de 0-2.

Na ruim een uur spelen schiet Davey een vrije trap vanaf rand zestien een halve meter over.

Een kwartier voor tijd tilt Wernhout de marge dan toch naar 2 goals. Na een goede actie en voorzet van Max is het Jurre die de 0-2 binnenschiet.

Zo pakt Wernhout een vrij zakelijke overwinning in de eerste competitiewedstrijd in 2022.

Volgende week speelt Wernhout uit tegen Vivoo in Huijbergen.[n]