Stoeterij Stal Doorstap klopt koploper in Zundertse derby

ZUNDERT - In de thuiswedstrijd tegen het biljartteam Ossekop/BH keukens hebben de stalmeesters sportief revanche genomen op de 2-6 nederlaag in de Ossekop. Met dezelfde cijfers van 6-2 behaalde het team van biljartcentrum Den Hoek twee kostbare matchpunten.

Drie partijen werden door S.S.D. gewonnen.

De Belg Jean Luc Zagers van de Ossekop verloor in de eerste ontmoeting en kon door zijn overwinning in Den Hoek de eer van zijn team redden.

Opmerkelijk was de nederlaag van Kees van Steen.

Kees kwam op voorsprong tegen Hans v.d. Heiden met 6-13, 16-20 en 18-22 en viel helemaal stil. Gretig kon Hans hiervan profiteren.

Na 62 beurten vielen de eerste partijpunten in de stal van het thuisteam via 25-23.


Jean Luc Zagers-Jack Martens

Op het andere biljart pakte Jean Luc Zagers de punten contra teamleider Jack Martens. Jean Luc was de gehele partij dominant, na 40 beurten stond het scorebord al op 11-19. Na 25 keer opstaan kon Zagers afsluiten met 17-25, 2-2 bij de pauze.


Rick van Aspert-Kees van Steen

Vervolgens moest de “2e steen” van de Ossekop voorrang verlenen aan een sterk spelende Rick van Aspert. Na 20 keer gaf Rick duidelijk aan wat zijn bedoelingen waren met een tussenstand van 18 om 7. Ook in de slotfase ging de Nederlandse Belg in een hoog tempo naar een mooie overwinning van 30-19 (41 b.) tegen een matige Kees van Steen.


Vic Herreweghe-Dirk Hermansmet

En dan het duel van de kopmannen Vic Herreweghe en Dirk Hermansmet een hoogstaande en spannende match. Hoek speler Dirk Hermans zag kans na 20 stappen een  voorsprong te nemen van 17-10.

Maar de spanning kwam helemaal terug in de wedstrijd na series van 3 en 9 van den Vic, stand op dat moment 25-23. Beide spelers misten driemaal.

Dirk scoorde 2 punten in de 30e beurt en drukte af met 3 caramboles in de 31e beurt.

In de nabeurt  kwam Herreweghe met 2 punten op een eindtotaal van 25.

Totaal dus een kostbare zege van 6-2 voor paardenkracht, een opsteker voor de biljarters van Hans Evers.[n]