Weidepracht 2 krijgt nieuwbouwwoningen in diverse prijsklassen.
Weidepracht 2 krijgt nieuwbouwwoningen in diverse prijsklassen. FOTO ADDO SPRANGERS

Plan voor 35 woningen in Klein Zundert

ZUNDERT - Het Zundertse college van burgemeester en wethouders heeft besloten om het ontwerpbestemmingsplan voor het nieuwbouwproject ‘Weidepracht fase 2’ in Klein Zundert in procedure te brengen. Het plan ligt vanaf 10 februari voor zes weken ter inzage.


DOOR ADDO SPRANGERS


Het nieuwbouwproject ‘Weidepracht fase 2’ betreft de realisatie van 35 woningen in een mix van bouwkavels, twee-onder-een-kapwoningen en rijwoningen. Een kwart van het project bestaat uit sociale woningen. Dit zijn huur- en koopwoningen. 

“Weidepracht 2 biedt een gezonde combinatie van woningen in diverse prijsklassen, en voor huur en koop. Het is aantrekkelijk voor starters, doorstromers en senioren. Dit sluit aan op de manier hoe wij in de gemeente Zundert woningen willen realiseren. Daarnaast is er voor alle koopwoningen een zelfbewoningsplicht. De koper moet ook bewoner zijn,” aldus wethouder Patrick Kok, portefeuillehouder ruimtelijke ordening.

De nieuwbouwwijk wordt ruim opgezet met veel groen. 

Maximaal zestig procent van de grond wordt uitgegeven. De overige veertig procent is openbare ruimte met onder meer water en groen. Tevens is er geen regenwaterriolering. Regenwater wordt via natuurlijk verloop naar infiltratiebekkens geleid, waar het grondwater weer wordt aangevuld.

Het nieuwbouwproject is het vervolg op de eerste fase waarin 20 woningen zijn gerealiseerd. De ontwikkelaar en verkopende partij is Somnium Real Estate. In 2021 heeft het voorontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegen voor een inspraakprocedure. Die fase wordt nu afgerond. Op 10 februari wordt het plan als ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegd. [n]