Indra van Dijck en Floor van Dongen
Indra van Dijck en Floor van Dongen Foto: Anneloes Marijnissen

Olympia Wernhout na twee jaar eindelijk weer wedstrijd

Sport en vereniging

WERNHOUT - Afgelopen zaterdag heeft na twee jaar pandemie eindelijk weer een regionale wedstrijd plaatsgevonden. Wat een zenuwen en weer even wennen, maar wat was het fijn om in die wedstrijdzaal te staan! 

Het was aan Floor van Dongen en Indra van Dijck om hun elementen te tonen aan de jury. Door de beperkte voorbereidingstijd naar aanleiding van de coronamaatregelen én de plotselinge opstart van een wedstrijdseizoen gingen we de wedstrijd in om vooral ervaring op te doen. 

Pittige concurrentie

Beide komen uit in de derde divisie, een categorie met pittige concurrentie maar hierdoor lieten zij zich niet uit het veld slaan. Het begin op balk is voor beide wiebelig. De zenuwen waren niet helemaal onder controle, dus een val moest geïncasseerd worden. Gelukkig konden zij na balk de zenuwen wat kalmeren en gingen zij zelfverzekerd naar het toestel vloer. Indra heeft wat aanpassingen moeten doen aan haar oefening, waardoor zij niet het maximale uit haar oefening kon halen. Dit weerhield haar niet om met veel uitstraling haar oefening te tonen! Floor heeft haar oefening uitgebreid met moeilijkere elementen, welke zij nog niet eerder in deze situatie heeft uitgevoerd. Tijdens de wedstrijd hield zij zich iets in, miste daardoor wat punten, maar bleef goed in het ritme van haar oefening. Haar uitstraling, choreografie en muziek passen perfect bij elkaar en het is een feest om naar haar oefening te kijken. Op het toestel pegasus hebben zowel Floor als Indra een goede sprong getoond. Hierin heeft Indra haar eigen grenzen verlegd en de terughoudendheid voor het toestel pegasus is overwonnen. 

Tot slot het toestel brug. Floor heeft de afgelopen weken nieuwe elementen onder de knie gekregen, welke zij direct in deze wedstrijdsituatie toont. Een knappe prestatie met als resultaat een mooie oefening! Indra focust zich op haar sterke punten en laat een meer ingetogen oefening zien aan de jury. 

Beide turnsters hebben een goede prestatie geleverd en alles uit deze wedstrijdervaring gehaald. We kijken trots terug op deze eerste wedstrijddag sinds twee jaar. 

Op naar de volgende wedstrijd!