Bart de Vries van CV De Banaonblussers: 'Het voelt alsof onze inspanningen van de voorbije jaren worden beloond'
Bart de Vries van CV De Banaonblussers: 'Het voelt alsof onze inspanningen van de voorbije jaren worden beloond' Foto: Bart de Vries

Carnaval in ‘t Banaonblussersrijk: ‘Iedereen is er verschrikkelijk aan toe om weer los te gaan’

Door: Addo Sprangers Algemeen

ZUNDERT - In het Banaonblussersrijk was de ontlading groot toen vorige week tijdens de nationale persconferentie duidelijk werd dat het carnavalsfeest dit jaar dan toch kan worden gevierd. “Op zo’n moment staat het kippenvel op je rug,” zegt Bart de Vries.

“Het was toch een beetje onverwachts,” aldus de voorzitter van CV De Banaonblussers. “Zo snel als de horeca in november moest sluiten, zo snel mocht die deze maand weer open. Met die snel veranderende omstandigheden hebben ook wij als organisatie voortdurend te maken gehad. Het betekent dat je ‘out of the box’ moet denken over openingstijden, zitten, staan, afstand houden enzovoorts. Voor de verschillende scenario’s hadden we de plannen dan ook al klaarliggen. Wat dat betreft voelt het alsof onze inspanningen van de voorbije jaren worden beloond. Dat is heel fijn, want carnaval is in Zundert niet zo heel groot. Het bestuur van CV De Banaonblussers telt zeven personen, maar we gaan er wel honderd procent voor. Zoals gebruikelijk krijgen de ouderen en de kinderen weer onze speciale aandacht. Zo brengen we met een bezoek aan woonzorgcentrum De Willaert carnaval naar de ouderen toe. Die zijn nu al enorm blij dat ze - hoe klein dan ook - een feestje kunnen vieren. Ook gaan we traditiegetrouw langs de Zundertse basisscholen. Dan gaan we lekker op het schoolplein spelletjes doen en een beetje hossen. Iedereen is er verschrikkelijk aan toe om weer los te gaan. Dat merk je aan alles.”