Programma 2022
Programma 2022 Foto: -

Carnavalsprogramma in het Aopelaand

RIJSBERGEN - Wa doede gij hier! Na een jaar afwezigheid is het komend weekend eindelijk weer zo ver, carnaval in het Aopelaand gaat weer van start!


Vrijdag: De carnavalsviering op de basisschool is traditioneel weer de opening van het carnaval met de kleine Aopkes. Deze viering wordt voorafgegaan met het wakker maken van Gaopke door middel van de Lawaaioptocht. In de avond worden nog verschillende Carnavalsbals bezocht waaronder het Gataopekes bal bij de Jolly Jester. Daarna zal om 19:30 de inmiddels traditionele Carnavalsdienst weer gehouden worden in de St Bavokerk. In deze leutige dienst zal op gepaste wijze het carnaval ingeluid worden.

Zaterdag: Normaal hebben we een kinderoptocht maar wegens de corona hebben we deze verplaatst naar de Eerste Paasdag. Als alternatief hebben we een vossenjacht voor de kinderen. Een kleine speurtocht door de versierde straten met een aantal opdrachten voor de kinderen. Later op de dag is de prijsuitreiking van de kleurplaten in de Jolly. Op de zaterdagavond zal omstreeks 20:41 de officiële opening van de carnaval zijn op het Lindekensplein, hierbij is dan ook iedereen uitgenodigd. Hierna zal er als vanouds genoeg vertier zijn in alle cafés, ben erbij in het Aopelaand.

Zondag: Ook de grote optocht is verplaatst naar de Eerste Paasdag waardoor er ook een alternatieve programma is gemaakt voor de zondag. Er is een dweiltocht door de straten van Rijsbergen georganiseerd, “Elluf Aopentocht”. Om 12:11 is het verzamelen bij de Kwinkslag en gaan we langs de versierde straten lopen en lopen we ook langs al de cafés in de Sint Bavostraat. Om 16:11 wordt de prijsuitreiking gehouden van de Straat- en Huisversierwedstrijd in de Harmoniezaal.

Maandag: De Prins gaat met gevolg naar BaronieTV om 11:00. Om 12:11 kroegentocht door Rijsbergen omdat de horeca allerlei activiteiten gaan organiseren. Hier ontbreken de kindermiddagen dus ook zeker niet, dus mis het niet en voor iedereen zal er genoeg vertier zijn in het dorp.

Dinsdag: Onze reis gaat verder naar een boerenbruiloft bij Connie's Cafe. Voor de kinderen is er vanaf 19:00 de gezellige lampionnen optocht die zal starten en finishen bij de Koutershof. En om omstreeks 21:11 zal de officiële sluiting zijn op het Lindekensplein met ook de bekendmaking van het motto voor 2023.

Al met al wensen wij iedereen een geweldige en gezellige carnaval toe en zien we elkaar in het mooie Aopelaand![n]