Lijsttrekkers aan het woord
over ouderenbeleid gemeente

ZUNDERT - Op initiatief van de cliƫntenraden van de Willaert in Zundert en Rijserf in Rijsbergen werd maandag 21 februari jl. een bijeenkomst gehouden waarbij de lijsttrekkers bij de komende gemeenteraadsverkiezingen aan de tand werden gevoeld over het toekomstig ouderenbeleid.


Ouderenzorg onder druk

De cliƫntenraden behartigen de gemeenschappelijke belangen van de bewoners in beide woonzorgcentra. Maar ze vinden het ook belangrijk dat vooruitgekeken wordt. De bijeenkomst diende tevens om bij de politici de bewustwording te vergroten voor de toekomstige vraagstukken die op ons afkomen zoals de dubbele vergrijzing (meer ouderen die gemiddeld ook steeds ouder worden), tekort aan zorgmedewerkers en het overheidsbeleid dat ouderen steeds meer en langer zelfstandig thuis moeten blijven wonen. Kortom: de ouderenzorg staat erg onder druk. Aan de hand van enkele stellingen en vragen konden de politici hun mening geven.


Uitzending bij Ons West Brabant

De kiezers willen natuurlijk ook graag weten wat de verschillende partijen concreet voor de ouderen gaan betekenen de komende 4 jaren. Vanwege de coronamaatregelen kon geen publiek aanwezig zijn in het atrium van Rijserf en werd een videoregistratie gemaakt. De regionale omroep Ons West Brabant is bereid gevonden deze registratie uit te zenden. Ed de Bakker, vrijwilliger bij die omroep, leidde de gesprekken en stelde de vragen. Uitzending van deze bijeenkomst zal plaatsvinden vanaf 2 maart en daarna tot en met 5 maart geregeld herhaald worden. Voor alle ouderen van nu en de toekomst zeker de moeite waard.[n]