Jaap en Johan.
Jaap en Johan. Foto: Jan Bruijns

Johan Zagers wint de eerste Ossekopbokaal

Sport en vereniging

ZUNDERT - In 1982 werd een biljartvereniging opgericht voor senioren onder de naam D.O.F. (De Oude Fotsers). Via o.a. voorzitter Jos van Alphen werd meer structuur aangebracht.

Iedere week op dinsdagmiddag werd een thuiscompetitie georganiseerd en op donderdagmiddag was het mogelijk in de regio te spelen, tot grote voldoening. Na het overlijden van Jos van Alphen nam Jan Bruijns het voorzitterschap over. Op zijn advies bleef de naam D.O.F. bestaan, maar met een positievere lading: ‘Door Oefening Fit’. Door de biljartstop bij De Schroef is een overstap gemaakt naar café-zaal De Ossekop. Het ledenaantal is kort geleden toegenomen doordat een aantal spelers van café Neefs naar D.O.F. gekomen zijn. Hoofdzakelijk wordt libre gespeeld en  afwisselend triatlon. Na de lockdown in juni 2021 is gestart met de Ossekopbokaal. Dit is een jaarlijks terugkerend evenement wat ontstaan is in coronatijd. Na een lange periode van niet actief zijn werd weer voortvarend gestart.

Na een spannende en sportieve strijd waar iedereen weer moest wennen aan het wedstrijdritme heeft op dinsdag 15 februari de prijsuitreiking plaatsgevonden, na een gezellige lunch. Lokaalhouder Jaap Hoekman heeft de eerste bokaal uitgereikt aan de trotse winnaar Johan Zagers.