Manouk Willekens: 'Eigenlijk zijn we vorigjaar al begonnen met dit stuk'
Manouk Willekens: 'Eigenlijk zijn we vorigjaar al begonnen met dit stuk' Foto: Tess Mutsters

Hé-Cabaret in de startblokken voor voorstelling Hamled

Door: Tess Mutsters Algemeen

ZUNDERT - Als secretaris en acteur bij Hé-Cabaret & Theatergroep is Manouk Willekens, net als de rest van de groep, erg enthousiast over de voorstelling Hamled van dit jaar. Gezien de groep vorig jaar niet mocht spelen vanwege corona, staat iedereen vol in de startblokken. 

“Vanaf mijn twaalfde speelde ik al bij Repelsteeltjes, waarna ik door ging naar Hé ‘t Jong,” vertelt Manouk. Hé ‘t Jong is de jongerengroep van Hé-Cabaret. “Spelen bij Hé ‘t Jong vond ik erg leuk, omdat we daar ook zelf alles mochten regelen. Na drie jaar ben ik, direct met mijn achtiende, doorgestroomd naar Hé-Cabaret. Inmiddels zit ik nu negen jaar in het bestuur.”

Repeteren

Bij het maken van een dergelijke voorstelling komt behoorlijk wat kijken, zoals natuurlijk het schrijven van het stuk, het maken van het decor en, niet te vergeten, het repeteren. “Op de donderdag na corso beginnen we meestal direct met repeteren. Dat doen we een keer in de week. Dit jaar was er vanwege corona een periode waarin we niet konden repeteren, maar we zijn eigenlijk vorig jaar al begonnen met dit stuk. Daarom was het niet zo erg dat we een tijdje niet konden repeteren,” legt Manouk uit. “De laatste week gaan we dan aan de slag met alle kleding en decor. Als je dan alles samen ziet komen, gaat iedereen écht zijn best doen en komt het echt tot leven.”

Hamled is 11, 12, 13, 18, 19 en 20 maart te bekijken, hiervan worden de voorstellingen op zondag ‘s middags gespeeld. Kaartjes zijn gemakkelijk via de website www.he-cabaret.nl te kopen.