Wouter Marijnissen speelt de hoofdrol in het stukHamled van Hé-Cabaret.
Wouter Marijnissen speelt de hoofdrol in het stukHamled van Hé-Cabaret. Foto: Tess Mutsters

Voorstelling Hamled van Hé-Cabaret speelt zich af in de tijd van nu

Door: Tess Mutsters Algemeen

ZUNDERT - Wouter Marijnissen speelt de hoofdrol in het stuk Hamled. Net zoals voorgaande jaren, heeft het Hé-Cabaret een eigen draai aan het stuk gegeven, waardoor een toch relatief zwaar stuk, zoals dat van dit jaar, toch een familievoorstelling wordt. 

Wouter begon jaren geleden bij Repelsteeltjes, waarna hij in 2018 (het jaar van de voorstelling Sherlock) begon bij Hé-Cabaret. ‘Mijn vader zat toen al bij Hé, dus ik ben hier eigenlijk opgegroeid. In het jaar van Sherlock werd ik voor een gastrol gevraagd en toen ben ik gebleven.’

Gemoderniseerd

“We schrijven Hamled met een d in dit stuk, dus niet met een t, zoals het eigenlijk staat,” vertelt Wouter. Waarom? “Ja, dat is gewoon Hé. Wij doen dingen altijd net even wat anders.” De voorstelling van dit jaar laat dat dan ook duidelijk zien. Waar het originele Hamlet normaal een zwaarmoedig, klassiek stuk is, heeft deze nieuwe insteek veel meer luchtigheid en humor. Het stuk is dan ook gemoderniseerd.

Herkenbaar

“Hamled speelt zich af in de tijd van nu. Hamled en zijn vrienden zijn surfers en in het stuk komen actuele thema’s en vraagstukken naar voren, zoals conflicten van kinderen met ouders. Dat maakt het denk ik erg herkenbaar voor veel kijkers,” legt Wouter uit. Hij benadrukt wel dat Hamled echt Hamlet blijft. “Het stuk is anders, maar het plot blijft hetzelfde en bepaalde bekende elementen uit Hamlet komen ook terug.”