Avoord doet mee aan NLdoet

ZUNDERT - Ook dit jaar doet ouderenzorginstelling Avoord weer mee aan de landelijke vrijwilligersactie NLdoet. Op 11 maart is iedereen welkom om een steentje bij te dragen aan de activiteiten binnen de zorginstelling. Evenementencoördinator Monique Broeren vertelt waarom dit evenement zo waardevol is, zowel voor de bewoners van Avoord als voor iedereen die langskomt om te helpen.

Op de locatie Contrefort in Etten-Leur gaan de vrijwilligers aan de slag om de binnentuin van de zorginstelling klaar te maken voor het voorjaar. Van het vullen van bloembakken tot het opknappen van tuinmeubels, alles om de bewoners weer te kunnen laten genieten van een aangenaam voorjaar. Op de andere locaties van Avoord gaan de vrijwilligers met de bewoners ‘happen en stappen’, oftewel wandelen en na afloop een heerlijk hapje eten. 

Monique: “Avoord doet al jaren mee aan NLdoet en niet zonder reden. We zien hoeveel zo’n dag met onze bewoners doet: ze praten hier nog weken over na. Voor de vrijwilligers die meedoen is het een kleine moeite, maar de impact voor de bewoners is enorm.” Monique benadrukt hoe blij ze is met alle aanmeldingen van vrijwilligers. “We zitten nu al op meer dan honderd vrijwilligers, verspreid over de verschillende locaties van Avoord. Niet eerder waren dat er zoveel. Ik denk dat dat mede door de pandemie komt: mensen zijn blij dat ze weer wat voor een ander kunnen doen. En wij zijn ontzettend blij met alle hulp die we krijgen.”


Vrijwilligers kunnen zich nog steeds aanmelden via de website van NLdoet.[n]