Moerse Boys zegeviert na 524 dagen

KLEIN ZUNDERT - Gretig werden in de kantine de glazen gevuld met champagne, als ware een kampioenschap gevierd werd. Dat was niet het geval, maar dat Moerse Boys 1 zondagmiddag recht had op een glaasje bubbels stond buiten kijf. Voor het eerst sinds 28 september 2020, 524 (!) dagen geleden, stapte het Klein-Zundertse vlaggenschip nog eens als winnaar van het veld. 


In blessuretijd bracht de achttienjarige Dave een goed gevuld Akkermolen in extase. Moerse Boys versloeg Longa’30 met 2-1. Eindelijk konden de talrijk aanwezige toeschouwers weer eens een erehaag vormen voor de Klein-Zundertse hoofdmacht. En eindelijk kon Bas van den Bogaert zich als voorzitter eens bij de entree van het veld posteren om de spelers te feliciteren met de zege. 

De explosie van vreugde was veelzeggend. 

De timing was perfect, in de slotminuut van de wedstrijd. Hier had Moerse Boys naar gesnakt. 


Groot feest

Een week na de geslaagde Oliebollen Cup was het opnieuw groot feest op Akkermolen. Met Longa trof Moerse Boys een opponent die eveneens onderin de Hoofdklasse bivakkeerde. Het treffen tussen de twee laagvliegers was dan ook niet per se hoogstaand. Een voetbalgevecht was het wel. Gestreden werd er voor elke meter en ieder grassprietje.

Moerse Boys startte furieus, met een paar hoekschoppen als gevolg, maar het eerste echte gevaar kwam van de bezoekers. Zo zwijnde de thuisploeg toen de bal via de onderkant van de lat terug het veld in stuiterde bij een Lichtenvoordense doelpoging. Longa trachtte vooral met lange ballen richting de lange spits gevaar te stichten, maar Lars maakte de aanvaller meer dan eens het leven zuur met uitstekende ingrepen. 

Voorsprong 

Halverwege het eerste bedrijf was het toch Moerse Boys dat de score opende. Bart won een cruciaal duel op de middenlijn en stuurde Jesse weg met een afgemeten steekbal. De aanvaller was de uitstormende doelman te snel af en kon de bal in het lege doel schuiven. Moerse Boys op voorsprong: een situatie die het dit seizoen nauwelijks heeft mogen ervaren. Gelijkmaker In de tweede helft had de Klein-Zundertse hoofdmacht wat meer controle. Nadat Longa nog wel fel uit de kleedkamer was geschoten, trok Moerse Boys de wedstrijd naar zich toe. Daan etaleerde zijn klasse, toen hij zijn tegenstander het bos in stuurde en de bal vervolgens met een fraaie krul op de bovenkant van de lat plaatste. Een actie die een beter lot had verdiend. De gelijkmaker, zo’n twintig minuten voor tijd, kwam vervolgens uit de lucht vallen. De rechtsbuiten ging over de knie bij Marvin en de toegekende strafschop werd gretig tegen de touwen geschoten, 1-1. 

‘Gouwe Wiesel’ 

Dave was een kwartier voor tijd Daan komen aflossen en groeide uit tot de gevierde man. De wijze waarop de winnende treffer tot stand kwam, was fraai. Hein onderschepte puur op inzet de bal, waarna Justin de pijlsnelle Dave met een magnifieke voetbeweging alleen voor de doelman zette. Opvallend beheerst voltrok het goudhaantje vervolgens het vonnis. Met recht mocht Dave het predicaat ‘gouden wissel’ dragen. Of zoals ze in zijn geboortedorp Achtmaal zeggen: ‘Een Gouwe Wiesel’. Vlak na de treffer floot de arbiter voor het laatst. 


Vreugde alom op Akkermolen.

Het ‘Hup Moerse Boys' klonk weer in de kleedkamer. De tap draaide weer op volle toeren. Moerse Boys had het geflikt. Op het eigen, vertrouwde, goed bevolkte Akkermolen. 

Een middagje Moerse Boys zoals het moet zijn. Eindelijk.[n]