Iedereen kan het slachtoffer worden van cybercrime.
Iedereen kan het slachtoffer worden van cybercrime. FOTO PIXABAY

Informatieavond over cybercrime in Wernhout

WERNHOUT - Weet jij wat jouw risico’s zijn op het gebied van cybercrime? Ben je hiervoor verzekerd? Wat is eigenlijk cybercrime? Hoe voorkom ik slachtoffer te worden van cybercrime? Op dinsdagavond 5 april houdt Buurtpreventie Zundert samen met de Gemeente Zundert en de politie een informatieavond over cybercrime.


DOOR ADDO SPRANGERS


Digitale criminaliteit neemt hand over hand toe. Zo erg zelfs dat het de traditionele criminaliteit overtreft. 

En niet alleen onze ouderen zijn hierin doelwit. Het kan ons allemaal overkomen. Je denkt een e-mailtje te krijgen van je eigen vertrouwde bank, en vervolgens ben je slachtoffer van cybercrime. 


Bewustwording

Om meer bewustwording te creëren rondom de gevaren van cybercrime is gekozen om extra aandacht te geven aan dit onderwerp.


Gastspreker

Tijdens deze bijeenkomst vertelt gastspreker Peter Lahousse uitgebreid welke vormen van cybercrime er zoal zijn, hoe deze te herkennen, te voorkomen, of hoe te handelen als je getroffen wordt. Lahousse houdt zich reeds jaren bij de politie bezig met het opsporen van allerlei soorten van internetfraude en cybercriminaliteit.


Aanmelden

De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 5 april in gemeenschapshuis Het Wierenbos aan de Diepstraat 12 in Wernhout. Aanvang 19.30 uur, inloop vanaf 19.15 uur. 

Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Graag aanmelden uiterlijk 31 maart via het e-mail adres communicatie@buurtpreventiezundert.nl. [n]