Rijsbergse finales spannend tot de laatste carambole

RIJSBERGEN - In alle drie de klassen werd tot de laatste carambole gestreden om te bepalen wie zich kampioen mocht noemen.


In de C-klasse ging Guus Harkx voorop in de strijd. De gehele week leek hij ongenaakbaar, zeker toen de goed spelende Piet Baremans halverwege de week tegen twee verliespartijen opliep. Maar, haast onopvallend, kwam de solide en degelijk spelende Karel Mathijssen gedurende de week langszij en het kwam uiteindelijk tot een spannende slotpartij tussen Guus en Karel. Puntje voor puntje en met een verschil van hooguit 2 caramboles speelde ze naar het einde. De beheersing van de zenuwen gaf uiteindelijk de doorslag en een dolgelukkige Karel kon zijn handen in de lucht steken. Karel Mathijssen Kampioen C-klasse 2022.


B-klasse

In de B-klasse bijna hetzelfde verhaal. Swa Anthonissen leidde vanaf het begin van de week, zeker toen Robert Balemans al vroeg tegen een paar verliespartijen opliep. Alleen Marc Hoskens en Jos van Genk konden nog volgen. Marc moest aan het eind van de week door wat verliespartijen echter afhaken en toen bleef alleen Jos nog over om weerstand te bieden aan de excellerende Swa. De finale partij hoefde Swa niet eens te winnen om zijn 2e kampioenschap binnen te halen. 18 punten, dat was genoeg. Het bleken de moeilijkste 18 punten uit zijn biljart carrière te zijn. In een matige partij kwam hij niet verder dan 16. Jos van Genk, Kampioen B-klasse 2022.


A-klasse

In de A-Klasse maakte Reggy Brouwers zijn favorietenrol gelijk waar door vanaf het begin goede en stabiele partijen te spelen. Alleen Cees Jochems, die na een slechte start, zijn opleving in het toernooi luister bijzette door met een geweldige eindserie van 7 te winnen van Reggy. Hierdoor kwam de spanning weer terug in het toernooi en hadden de langzaam op zijn oude niveau terugkomende Hein Hanegraaf en de geweldig spelende Ramon Voesenek ineens weer kans op de titel. Maar er is een reden waarom Reggy door velen in Rijsbergen een klasse beter wordt genoemd en dat liet hij zaterdag in de laatste partijen ook zien. Kampioen van de A-klasse is Reggy Brouwers.[n]