Achtmaal langs NSV en pakt bonuspunt in Hoogerheide

ACHTMAAL - Donderdag wist Achtmaal eenvoudig te winnen van NSV: 5-0.

Afgelopen zondag moest Achtmaal in de 2e helft alle zeilen bij zetten om een zeer zwakke eerste helft te repareren. In Hoogerheide werd het uiteindelijk 2-2.

Achtmaal-NSV
Achtmaal begon sterk aan de wedstrijd, via Roel werd het een aantal keer dreigend waar Nick daar de beste kans uit kreeg zijn inzet bij de eerste paal ging centimeters naast. Achtmaal had de zaakjes achterin prima op orde. In de 15e minuut was het Jacky die op avontuur ging en van dichtbij zijn prima individuele actie bekroonde met een doelpunt: 1-0!

Na de rust ging Achtmaal vrolijk verder en voetbalde het een prima pot, direct na de rust was het Chiel die Roel wegstuurde die koelbloedig bleef: 2-0.

Nog voor NSV met de ogen knipperde lag de 3-0 ook al in het netje. Nick liep een voorzet van Roel binnen! Achtmaal had de zaakjes prima op orde en drukte dat nog uit in 2 doelpunten.

Nick maakte zijn tweede van de avond: 4-0 en Axel had het slotakkoord met de 5-0!

METO-Achtmaal
Achtmaal begon prima aan de wedstrijd, al snel resulteerde dit in 2 opgelegde kansen. Nick zag zijn schot geblokt worden en ook Janno kreeg de bal niet op doel. Daarna zakte Achtmaal volledig weg en was het METO dat de dienst uitmaakte, al snel keek Achtmaal tegen een achterstand aan.

De aanvoerder van METO combineerde vrolijk in de Achtmaalse 16-meter en liet Roy kansloos met een schot in de verre bovenhoek: 1-0. Achtmaal was niet bij de les en nog voor de rust verdubbelde METO de voorsprong, een afstandsschot plofte in de hoek: 2-0. Na de rust waren de rollen omgekeerd, Achtmaal dat bepaalde en METO dat tegen hield. Zo had het via Roel de aansluitingstreffer al snel te pakken. Een te korte terugspeelbal werd onderschept door de topscoorder van Achtmaal die hier wel raad mee wist: 2-1! Achtmaal was daarna dreigend alleen  had Nick het vizier nog niet op scherp staan. Tot in de 86e minuut. Een vrije trap werd voor geslingerd Erik won zijn duel en legde de bal pan klaar voor Nick die van dichtbij snoei hard binnen joeg: 2-2!

Komende zondag speelt Achtmaal thuis tegen koploper Rimboe, hier heeft het nog wat goed tegen te maken. Tot zondag![n]