Moerse Boys wint met recorddoelpunt

KLEIN ZUNDERT - Moerse Boys heeft zondag in Uden gezorgd voor een stunt van formaat. Op bezoek bij UDI’19, de nummer drie van de Hoofdklasse B, zegevierden de oranjehemden verrassend met 0-2.

Het was zo’n moment waarvan pas achteraf het besef kwam wat de historische waarde was. Althans, bij de meeste supporters. Het gebeurde zo’n tien minuten voor tijd. Justin onderschepte de bal en Rik zette Daan met een steekbal alleen voor de keeper. Oog-in-oog met de doelman maakte de aanvaller geen fout. Wedstrijd beslist, 0-2. Tot zover niet heel bijzonder. Ware het niet dat Daan zijn 113e treffer in de hoofdmacht maakte. Een recorddoelpunt. Dat Daan zich met dat doelpunt in de recordboeken van onze club schoot, daar was hij zich stiekem wel van bewust. De 28-jarige clubman hikte al een poosje tegen dit doelpunt aan. Zijn 113e, evenveel als Bas Schrauwen, de all-time topschutter van onze vereniging. Het was een persoonlijk doel dat door de jaren heen steeds concreter werd.

Terug naar de wedstrijd. UDI was in het begin heer en meester. Dat veranderde zo halverwege de eerste helft. Bart waagde een poging met zijn ‘mindere' linkerbeen. Bijzonder fraai zeilde de bal in de linkerbovenhoek. Het allereerste doelgevaar van Moerse Boys leverde direct een doelpunt op. In het vervolg van de eerste helft was UDI het spoor bijster. Met een minimale voorsprong ging men aan de thee. Die minimale voorsprong was zo'n tien minuten na rust bijna verdwenen als sneeuw voor de zon. Na twee keer de paal in het eerste bedrijf, volleerde de Udense spits nu hard op de lat. De gastheer had simpelweg gebrek aan fortuin. Fortuin waaraan het Moerse Boys eens een keertje niet ontbrak. In de slotfase was het zo nu en dan nog even billenknijpen, maar Moerse Boys verweerde zich kranig. Organisatorisch had het zijn zaakjes, afgezien van de openingsfase, uitstekend op orde en Tom stond steeds weer op zijn post. Met zijn recordtreffer maakte Daan uiteindelijk aan alle onzekerheid een einde. Jeugdspeler Thijs Bastiaensen mocht in de slotfase als invaller nog even deelgenoot worden van de succesformatie. Niet lang na zijn invalbeurt floot de arbiter voor de laatste keer. En zo kon het gebeuren dat Moerse Boys zo waar voor de tweede week op rij zegevierde. De overwinning op Longa'30 was niet per se een verrassing van formaat, dat was de uitzege bij UDI'19 zeker wel. Moerse Boys doet weer volop mee voor lijfsbehoud.