Woensdag 16 maart

D’n Vrouwenbond Wernhout naar musical

20:00 | 

Op 16 maart gaat D’n Vrouwenbond Wernhout om 20.00 uur naar de musical “Hij gelooft in mij” over Andre Hazes. Dit bij het Chassé in Breda. Graag voor 14 februari opgeven bij je wijkleidster.

 

Zaterdag 19 maart

Help je ook mee in de Vogeltjesbuurt?

10:00 | 

Hoe schoner de Vogeltjesbuurt, hoe meer het uitnodigt om het schoon te houden. De verzamelplaats is in de Patrijsstraat. Daar kun je zaterdag 19 maart van 10.00 tot 15.00 uur materiaal zoals knijpers, hesjes en vuilniszakken op komen halen of om gewoon even langs komen voor een bakkie en een praatje. Verder is er info over de enquêtes i.v.m. de speelplek Patrijsstraat-Pauwstraat. Wij zijn met de Gemeente Zundert in gesprek en horen graag jullie mening/ideeën over de stand van zaken. Contact: patrijsstraatzundert@gmail.com https://www.nederlandschoon.nl/supporter-van-schoon/kaart/


Quiz Night 't Stokperdje

19:30 | 't Stokperdje

Op zaterdag 19 maart organiseert 't Stokperdje een Quiz Night. Ben jij goed in rekenen, ben je beter in koek happen, of ben jij de snelste van de klas. De Quiz Night van 't Stokperdje is heel divers en leuk voor iedereen. De Quiz Night op zaterdag 19 maart is van 19:30 tot 22:30 uur voor kinderen van groep 7 t/m de tweede klas. Geef je team van min. 3 en max. 6 personen via quiz@stokperdje.nl.


Zondag 20 maart

Expositie ‘Zonder dorst... zijn we nergens’

14:00 | Museum de Weeghreyse

Vanaf 6 februari t/m 26 juni is er een expositie “Zonder dorst... .zijn we nergens” te zien verzorgd door Arjan Bakx, Ad van Hassel. Een tentoonstelling Bier & Drank geschiedenis Regio Zundert/Rijsbergen van ca. 1600 tot HEDEN. Na bezoek tentoonstelling is er zelfs de mogelijkheid tot een heuse proeverij bij enkele café’s in Zundert. Museum de Weeghreyse open zondag van 14.00 tot 17.00 uur en op afspraak, Markt 23 te Zundert.

 

Lentewandeling Actieve Vrouwen Achtmaal

9:00 | 

Er zijn 2 mooie wandelroutes uitgestippeld één van 5,3 km en één van 10 km voor jong en oud. Na afloop is er soep en voor de kinderen poffertjes. Vertrek zondag 20 maart tussen 9.00 en 11.00 uur vanaf Buntweg 21, Achtmaal.

 

Tienerdienst met Mattheüs Atalya

10:00 | Nederlands Gereformeerde kerk

Op 20 maart organiseert de Nederlands Gereformeerde Kerk ‘Diakonia’, Gommersstraat 87 in Rijsbergen, om 10.00 uur een tienerdienst, met als spreker Mattheüs Sales de Moura, alias Atalya, rapper en jongerenwerker (https://www.instagram.com/matheusatalaya/).

 

Gezinsviering in H. Trudokerk

11:00 | H. Trudokerk

Zondag 20 maart is er om 11.00 uur een gezinsviering in de H. Trudokerk in Zundert. Deze viering is bestemd voor alle gezinnen van de vijf geloofsgemeenschappen van de parochie Christus Koning (Rijsbergen, Wernhout, Achtmaal, Klein Zundert en Zundert). Het is in deze moeilijke tijd zeker zinvol om met andere gezinnen bij elkaar te komen om na te denken en te bidden voor vrede in de wereld en dan denken we speciaal aan de Oekraïne.

 

Natuurwandeling Oude Buisse Heide

13:30 | 

Zondag 20 maart, op de drempel van de lente, wandelen de natuurgidsen van IVN Mark & Donge over het landgoed de Oude Buisse Heide. Vertrek om 13.30 uur. Als u mee wilt wandelen, moet u vooraf inschrijven via onze website. U ontvangt daarna een bevestiging via e-mail met daarin de startlocatie. Meer informatie en het inschrijfformulier kunt u vinden op www.ivn.nl/afdeling/mark-donge/activiteiten.



Sprookjes instuif

14:00 | 't Stokperdje

Op zondag 20 maart organiseert 't Stokperdje de Sprookjes Instuif. Snoephuisjes maken, aan het haar van Rapunzel omhoog klimmen, een sprookjesbingo en natuurlijk mag de sprookjesboom ook niet ontbreken. De sprookjes Instuif op zondag 20 maart is voor de gehele basisschool. Deze duurt van 14:00 tot 16:00 uur.


Maandag 21 maart

Lezing over Begijnhof Breda

19:30 | zaal Schuttershof

Doordat de richtlijnen omtrent het corona-virus zijn versoepeld kunnen we als Heemkundekring De Drie Heerlijkheden eindelijk weer eens een lezing organiseren. Deze lezing gaat over het Begijnhof in Breda. De lezing wordt gehouden door dhr. Martin M.M. Rasenberg, hij is sinds 1997 beheerder van het Bredase begijnhof. De lezing wordt gehouden op maandag 21 maart in zaal Schuttershof, Klein Zundertseweg 38 Klein Zundert en begint om 19.30 uur, de zaal is vanaf 19.00 uur open.