Afbeelding
Foto: Anita Moelands

Rijsbergse Koutershof verliest vertrouwd gezicht

Door: Charles Luijten Algemeen

RIJSBERGEN - Ruim 38,5 jaar lang is Antoon van de Linden een van de vertrouwde gezichten geweest in Rijsbergens gemeenschapshuis Koutershof.

Ik zal er absoluut nog vaak aan terugdenken, en om nu te zeggen, okay, na mij de zondvloed, is er dan ook beslist niet bij. Daarvoor heb ik al die jaren bijeengenomen best lekker gewerkt”, zegt Antoon van de Linden nog altijd samenwonend met twee broers in het Rijsbergse Tiggelt. Hij kon gebruik maken van de regeling om met pensioen te gaan. 

Precies

De boel klaarzetten voor vergaderingen, muziek, toneel en dansuitvoering hoeft niet meer. De boenmachine om de vloeren weer te kunnen laten blinken evenmin en niet te vergeten babbelen met de klanten rond de toog die van hem koffie/thee of een biertje wensten . Van het laatste hield hij als het effe kon. Antoon was misschien wel een beetje te veel ‘een pietje precies’. Rechtvaardig, eerlijkheid en behulpzaamheid schuilen in hem. Hij heeft al die jaren heel wat collega’s zien komen en gaan. Hij maakte er een lijstje van, de teller wijst 29 aan

Verbouwing

De man die met pensioen gaat, heeft geen schrik van al die tijd die hem zonder te werken wacht. “Ik wandel graag en houd van lezen, nee daar maak ik me geen zorgen om. Ik kom de tijd heus wel door”, zegt Antoon van de Linden die erg rustig en bedaard over komt, allesbehalve een druktemaker. In de jaren dat hij in Koutershof werkte hoorde hij nogal eens hamerslagen en boorgeluiden. Verschillende verbouwingen maakte hij dan ook in de voorbije jaren mee. Op de laatste gaat hij heel trots ,het betreft de foyer (taveerne) die een complete metamorfose heeft ondergaan.

Afscheid

Hij/zij die Antoon van de Linden een handdruk gaf op zijn afscheid was niet de enige, de taveerne zat vol belangstellenden wat de vertrekker zienderogen goed deed. Woorden waren er van zijn trouwe collega Hans van Bedaf en voorzitter Anton Damen uit wiens handen Van de Linden een oorkonde kreeg voor zijn bewezen diensten. Het afscheid was vrijdag 11 maart.