Concert voor de Vrienden.
Concert voor de Vrienden. Foto: FOTO ED DE ROOY

Open repetitie Unanime

Sport en vereniging

ZUNDERT - Unanime is gelukkig de afgelopen Coronaperiode zonder al te veel kleerscheuren doorgekomen. Hoewel we weinig live hebben kunnen zingen, hebben we geen leden verloren. Toch zou het fijn zijn om weer een aantal nieuwe leden aan het koor toe te voegen. Vooral mannen zijn van harte welkom. Omdat we gaan voor verjonging, vragen we vooral mensen onder de 60 jaar.

Mark zong al een 20-tal jaren als tenor in een kerkkoor en hij zocht een andere uitdaging. Na enig speurwerk op het internet kwam hij bij Unanime terecht: “Als Belgisch staatsburger, was het voor mij wel even tasten in het duister, hoe zou ik onthaald worden bij onze Noorderburen. Het was een aangename kennismaking met de andere leden, totaal geen afstotingsverschijnselen, de sfeer, de keuze van de liederen, een frisse deerne die het koor leidt, en het keyboard bespeelt. Geregeld is er ook extra ondersteuning van een, eveneens professionele muzikant, die dan het keyboard overneemt, zodat de dirigente de handen volledig vrij heeft, om bij te sturen waar dat nodig is, per stemgroep of individueel.”

Sandra zegt: “Zingen was altijd al leuk, toch heb ik pas besloten om bij Unanime te gaan zingen, na veel aandringen van een vriendin die al vele jaren lid was. Na het bezoeken van een optreden en enkele repetities op proef was ik om.
Zingen in koorverband is zoveel leuker dan in je uppie met de radio of neuriënd op het werk. Zingen bij Unanime is inspannend, maar daarnaast ook erg ontspannend. Zingen maakt je hoofd leeg, als dat nog vol zit van de drukte op je werk of alle dingen die je nog te doen hebt. Terugkijkend had ik al veel eerder lid moeten worden; juist in de drukke jaren met jonge kinderen en werk, had dit een extra uitlaatklep kunnen zijn en zoveel meer plezier, afleiding én energie kunnen geven.”

Mocht je nog twijfelen om naar een open repetitie te komen, lees dan bovenstaand stukje nog eens door en of je nu een geboren talent bent of juist niet over een gouden keeltje beschikt, Unanime is er voor iedereen die van muziek en zingen houdt. 

Heb je zin om eens een open repetitie mee te maken, dan krijg je nu de kans:
Op dinsdagavond  29  maart om 20.00 uur in het Wapen van Zundert in de Katerstraat.

Informatie en aanmelden

Heb je nog vragen of wil je je aanmelden dan kan dat via een mailtje aan annekebaremans@ziggo.nl.