Donderdag 24 maart

Rustige bijeenkomst voor Café Brein

15:00 | Café In den Anker

Donderdag 24 maart is het weer de vierde donderdag van de maand en dat betekent dat die dag weer een bijeenkomst van Café Brein zal plaatsvinden. Deze keer geen muzikale omlijsting maar gaat het, ook om daarmee tegemoet te komen aan de wensen van de bezoekers, een meer rustige bijeenkomst worden, zodat er voldoende gelegenheid zal bestaan voor ontmoeting, gesprek en uitwisseling van ervaringen. De bij Café Brein betrokken en min of meer vaste bezoeker Janus Havermans zal een aantal door hem gemaakte schilderijen tentoonstellen. De bezoekers kunnen tijdens Café Brein op eigen tempo de geëxposeerde werken bekijken. De activiteit op donderdag 24 maart begint bij Café In den Anker om 15.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Informatie: info@cafebreinzundert.nl of www.cafebreinzundert.nl.

 

Zaterdag 26 maart

Kerk open voor Oekraïne

10:00 | H. Trudokerk

Met de titel ‘Ik zal je rust geven’ vindt van vrijdag 25 maart op zaterdag 26 maart het initiatief ‘24 Uur voor de Heer’ plaats in het bisdom Breda. Hiermee geven parochies en congregaties in het bisdom Breda gehoor aan de oproep van paus Franciscus om op de vrijdag en zaterdag voorafgaand aan de vierde zondag in de Veertigdagentijd de gelovigen aan te moedigen het sacrament van boete en verzoening te ontvangen in een context van eucharistische aanbidding. Tevens worden de kerken opengesteld voor kaarsjes te branden voor de situatie in Oekraïne. De H. Trudokerk, Molenstraat 7 is open op zaterdag 26 maart van 10.00 tot 12.00 uur.

 

Zondag 27 maart

Wandel mee: ‘Koepeltjes’

10:00 | Het Kaffee

Een wandeling “Langs de Koepels en over oude landgoederen”, De Oude Buisse Heide, De Moeren en Wallstein. Vertrekpunt tussen Boerderij herberg “In den Anker” en het landhuis “De Moeren“ (1818). Vertrek om 10.00 uur bij ‘t Kaffee. Met auto’s v.v. naar landhuis “de Moeren”, Rucphenseweg 37, 4882 KB en parkeren daar in de vakken. Afstand rond 21 km. Inschrijven € 7,50 p.p. hetkaffee@hotmail.com


 

Dinsdag 29 maart

Fotografie avond Actieve Vrouwen Achtmaal

19:30 | Dorpshuis de Nachtegaal

Dinsdag 29 maart Fotografie avond. Altijd al willen weten hoe je de perfecte foto kunt maken? Kom dan zeker naar deze avond waarin Dian Oostvogels ons wegwijs gaat maken hoe je een mooi kiekje maakt. De tips en ideeën kunnen wij goed gebruiken voor onze AVA-fotowedstrijd 2022 met thema “Muziek”. Aanvang 19.30 uur in dorpshuis “De Nachtegaal”.