Louis van den Broek krijgt zijn Koninklijke onderscheiding opgespeld.
Louis van den Broek krijgt zijn Koninklijke onderscheiding opgespeld. FOTO CHARLES VAN CAMPENHOUT

Koninklijk lintje voor Louis van den Broek

ZUNDERT - Louis van den Broek mag zich sinds donderdag Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen. Bij zijn afscheid als gemeenteraadslid, na een periode van twaalf jaar, ontving hij uit handen van burgemeester Joyce Vermue een Koninklijke onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor de gemeenteraad.


DOOR ADDO SPRANGERS


De uitreiking van het kleinood vond plaats tijdens het afscheid van de gemeenteraad. Naast Louis van den Broek namen zeven andere raadsleden afscheid. 


CDA Zundert

Louis van den Broek is sinds 2010 fractievoorzitter van CDA Zundert en raadslid voor deze partij. Hij heeft drie ambtsperioden vervuld als lid van de gemeenteraad.

Daarin vervulde hij ook de rol als plaatsvervangend voorzitter, bij afwezigheid van de burgemeester of tijdens onderwerpen waarbij de burgemeester zelf verantwoordelijk was. Hij heeft bijdragen geleverd aan belangrijke onderwerpen in Zundert, zoals Strategische Visie Zundert 2025 en het vaststellen van het bestemmingsplan Buitengebied. Burgemeester Vermue over het vertrekkend raadslid: “Louis van den Broek heeft op een beschouwende wijze altijd een zeer verbindende rol binnen onze raad vervuld. Als burgemeester waardeer ik daarbij in het bijzonder zijn inzet als vicevoorzitter van onze gemeenteraad. Zowel binnen als buiten de raadsvergaderingen.”

'Louis van den Broek heeft altijd zeer
verbindende rol binnen raad vervuld'