Moerse Boys krijgt les in
effectiviteit

KLEIN ZUNDERT - Moerse Boys staat weer met beide benen op de grond. Vier potjes achtereen bleef het zonder nederlaag, maar op bezoek bij RKSV Nuenen kwam er op hardhandige wijze een einde aan die goede reeks. Een degelijk en efficiënt Nuenen stuurde het Klein-Zundertse vlaggenschip met een 5-1-nederlaag huiswaarts.

Woensdag was er nog de knappe zege van het eerste elftal in Zuid-Limburg, maar op donderdag volgde vervolgens een bericht dat clubman Dennis van Eekelen, pas vijftig jaar, was overleden. Ter nagedachtenis werd Nuenen-Moerse Boys voorafgegaan door een minuut van stilte.

De kansen waren schaars. Met name in het eerste uur. De eerste serieuze mogelijkheid, zo rond het half uur, was direct raak. Bijzonder fraai was de wijze waarop de nummer 10 van Nuenen doel trof. Hij vertrok randje buitenspel en stiftte de bal met veel gevoel over Tom heen tegen de touwen. Moerse Boys had veel balbezit, maar wel vooral op eigen helft. Het slaagde er maar moeizaam in om ruimte te vinden in de organisatie van Nuenen. Toch was Bart op slag van rust trefzeker met een kopbal. Daarmee verkleinde Bart de achterstand weer tot één treffer, want enkele minuten eerder had Nuenen de 2-0 op het scorebord gezet. Met een 2-1-achterstand de rust in.

In de tweede helft was er kort een fase dat Moerse Boys serieus aandrong. Toen de thuisploeg vervolgens net na het uur de voorsprong uitbreidde tot 3-1, leek het een gelopen koers. Met nog een snel uitgevoerde counter en een terecht gegeven penalty kwam de 5-1 eindstand op het scorebord.

Moerse Boys is dus weer terug op aarde. Aanstaande zondag wordt op Akkermolen de regioderby tegen koploper Baronie gespeeld.[n]