Directeur Martijn Schrauwen maakt het tesultaat bekend.
Directeur Martijn Schrauwen maakt het tesultaat bekend. FOTO CHARLES LUIJTEN

Leerlingen Sint Annaschool zamelen geld in voor Oekraïne

ZUNDERT - De gewelddadigheden die de door Rusland ontketende oorlog in Oekraïne met zich meebrengen ontgaan ook de leerlingen van de Zundertse basisschool Sint Anna niet. Het onderwerp voor de jaarlijkse goede doelendag was dan ook snel gekozen. Een week lang werd er gespaard voor Oekraïense leeftijdsgenoten. Het leverde een bedrag op van 894,21 euro.


DOOR CHARLES LUIJTEN


Via de media en gesprekken thuis en op school weten de leerlingen maar al te goed wat zich momenteel in Oekraïne afspeelt. 

Ze leven ontzettend mee met hun leeftijdgenootjes die daar de oorlog meemaken.

 Ze besloten allen een spaarpot in elkaar te knutselen om daarin een week lang te sparen voor Oekraïense kinderen. Afgelopen week werd op de speelplaats van school bekendgemaakt welk bedrag ze bij elkaar hebben gebracht. 


Krijt

Mooi om te zien hoe leerlingen van de oudste groepen naar de klas gaan waar de kleuters zijn en die aan hun hand meenemen naar buiten. Even ervoor worden ze in de klas op lekkernijen getrakteerd die de moeders Natalie de Voogt en Maartje Donkers in de lokalen bezorgen. 

De speelplaats wordt door alle leerlingen tegelijkertijd in beslag genomen. Er wordt tekenkrijt in alle kleuren uitgereikt waarmee meteen aan de slag wordt gegaan. 

Het plaveisel van de speelplaats geeft van alles te zien dat verband houdt met Oekraïne. 

Kinderen tekenen de vlag, de afbeelding van een hart in de kleuren blauwgeel en sommigen kinderen zetten er een tekstje bij. Vol spanning wachten ze de bekendmaking van het resultaat van de goede doelendag af.

Gejuich

Dan is het moment aangebroken waarop schooldirecteur Martijn Schrauwen de microfoon ter hand neemt. 

Binnen ‘no time' is de hele meute neergestreken en een en al oor. "Jullie hebben met zijn allen een voortreffelijke prestatie neergezet, luister maar. Samen hebben jullie 894,21 euro gespaard. Kijk, hier op dit blauwgele bord staat het”. 

Een gejuich van de kinderen volgt dat tot aan het in België gelegen Loenhout valt te horen. 

Een activiteit met een geweldig succesvolle afloop. [n]