Maudie Lodders (l) en Lotte van Dessel (r)
Maudie Lodders (l) en Lotte van Dessel (r) Foto: Anneloes Marijnissen

Olympia Wernhout turnt in Kaatsheuvel

Sport en vereniging

WERNHOUT - Afgelopen zaterdag 2 april reisde Olympia Wernhout met twee turnsters af naar Kaatsheuvel. Hier turnen zij hun tweede regionale individuele wedstrijd. 

Als eerste aan de beurt is Maudie Lodders. Een tweede jaar jeugd turnster in een pittige categorie, namelijk tweede divisie. Vergeleken met veel andere turnsters en verenigingen traint Maudie minder uren in een zaal met minder mogelijkheden. Dit weerhoudt haar niet om met uitstraling en zelfverzekerd haar wedstrijd te beginnen. Op brug turnt zij een nette en strakke oefening, waarin ze goed door turnt. Een mooi begin om vervolgens met dezelfde goede energie door te gaan naar balk. Daar laat ze een stabiele arabier zien en mooie combinatie radslag-salto van de balk af. Bij vloer de grootste uitdaging, namelijk een achterover salto mét een hele schroef. Nooit eerder op wedstrijdvloer geturnd en een pas recent aangeleerd element. Dit doet ze met overtuiging! Helaas de handen op de grond tijdens de landing, maar een enorm knappe prestatie. Tot slot alle wedstrijdspanning eruit gesprongen bij de pegasus, waar ze met een half uit haar moeilijkheidsgraad ten opzichte van haar eerste wedstrijd ook heeft opgeschroefd. 

In de laatste ronde van die dag is Lotte van Dessel aan de beurt. Zij is eerste jaars junior en turnt hiermee in de derde divisie. Ook een divisie met pittige concurrentie en soms ook veel verschil in wedstrijdervaring. De doelstelling van deze wedstrijd is dan ook persoonlijk: stappen vooruit maken ten opzichte van vorige wedstrijd. En dit heeft Lotte zeker gedaan! Op vloer toont zij, net zoals Maudie, veel lef door voor het eerst haar achteroversalto uit te breiden. Lotte turnt een nette halve schroef in haar salto en doet dit met overtuiging! Dit kost wel meer energie en aan het einde van haar oefening raakt ze de vloer lichtjes met haar handen na een mooi uitgevoerde overslag-salto. Op sprong turnt ze een nette overslag, wat een winst is vergeleken met de vorige wedstrijd, waar ze door een blessure nét voor het afzetten, haar sprong niet kon maken. Dan brug. Niet het favouriete toestel van Lotte, maar wel het toestel waarin zij zich vastbijt. Dit keer een hele mooi kip geturnd, maar de salto bleef helaas achterwege. De volgende wedstrijd gaan we voor kip én salto in de oefening. Tot slot heeft zij zelfverzekerd op balk geturnd. Een hele mooie, stabiele en ritmische oefening. Zij liet zich niet van de wijs brengen door een kleine wankeling en ging onverstoord verder. 

Nu even rust in het wedstrijdprogramma, zodat we halverwege mei weer mogen!