Frank Beenackers: 'Door kennis over te brengen helpen we elkaar om beter te leren fotograferen'
Frank Beenackers: 'Door kennis over te brengen helpen we elkaar om beter te leren fotograferen' Foto: Charles van Campenhout

‘Als fotograaf ben je altijd op zoek naar het perfecte plaatje’

Door: Addo Sprangers Algemeen

ZUNDERT - Frank Beenackers is blij met de vijfde editie van de expositie van ‘zijn’ fotoclub ‘Fotovrienden op pad’, welke komend weekend plaatsvindt in Hoeve Klein Zundert. Het is naar de buitenwacht toe een mooi visitekaartje van het gezelschap.

Zeven jaar geleden riep Beenackers de club in het leven, samen met Geert Konings. “We hadden een groep van vijf tot zeven leden voor ogen, maar inmiddels zitten we op vijftien leden. Deels dankzij mond-tot-mondreclame en deels dankzij oproepen in de Zundertse Bode. Ook via onze exposities hebben we nieuwe leden weten te interesseren. Door het coronavirus hebben we de voorbije twee jaren geen tentoonstelling kunnen houden. Gelukkig kunnen we nu het eerste lustrum van de expositie vieren.” Die expositie bestaat uit een selectie van door de leden gemaakte foto’s. Beenackers: “Elk lid presenteert drie foto’s. Deze worden gezamenlijk besproken, waarna ieder lid uiteindelijk twee van zijn of haar foto’s kiest. Deze worden, afhankelijk van de vorm van de foto, afgedrukt op een groot formaat van 60x40 cm of 40x40 cm.” Volgens Beenackers is de fotoclub eerst en vooral bedoeld om van elkaar te leren. “Door kennis over te brengen helpen we elkaar om beter te leren fotograferen. Als fotograaf ben je immers altijd op zoek naar het perfecte plaatje. Dat kan bijvoorbeeld door te spelen met de sluitertijd. Op die manier kun je bijvoorbeeld water dat naar beneden spoelt ‘glad’ krijgen, zonder golfjes. Natuurfotografie is een van de speerpunten van de club, net als macrofotografie. Daar houden we ook studieavonden over.”