Judith van Aert: 'Ik leer nog iedere keer, terwijl ik op mijn beurt ook anderen weer iets kan leren'
Judith van Aert: 'Ik leer nog iedere keer, terwijl ik op mijn beurt ook anderen weer iets kan leren' Foto: Charles van Campenhout

‘Ik kijk altijd met een fotografisch oog naar mijn omgeving’

Door: Addo Sprangers Algemeen

ZUNDERT - Judith van Aert is ook zonder camera voortdurend met fotografie bezig. “Als ik ergens ben, kijk ik altijd met een fotografisch oog naar mijn omgeving. Welke foto zou ik hier kunnen maken?”

Haar passie voor fotografie is naar eigen zeggen al vroeg ontstaan. “Liep ik met zo’n klein toestelletje van alles te fotograferen. Pas later ben ik het serieuzer gaan aanpakken, bij de aanschaf van mijn eerste spiegelreflexcamera. Ik wilde ook alles weten over het technische gedeelte. Daartoe volgde ik workshops en een opleiding bij het LBC Volwassenenonderwijs in Brasschaat. Een mooie opstap om de fijnere kneepjes van het vak te leren. In 2019 bracht ik een bezoek aan de expositie van fotoclub ‘Fotovrienden op pad’. Daarna ben ik lid geworden. Dat heeft me, onder meer via natuurfotografie, inmiddels op verschillende plaatsen gebracht. Al vind ik ook andere vormen van fotografie leuk, zoals stadsfotografie. Ik heb ook op feestjes en trouwerijen gefotografeerd. Daarnaast maak ik foto’s van de optredens van de band waarin mijn man speelt.” Volgens Judith van Aert voldoet haar lidmaatschap van de club grotendeels aan haar verwachtingen. “Ik weet inmiddels heel goed hoe ik mijn camera moet gebruiken. Daarnaast, en dat vind ik heel belangrijk, leer ik nog iedere keer, terwijl ik op mijn beurt ook anderen weer iets kan leren.” De expositie in Hoeve Klein Zundert het komende weekeinde is de eerste waar haar eigen werk is te zien. Als debutant zijn haar verwachtingen niet al te hooggespannen. “Ik sta er helemaal blanco in.”