Achtmaal klaart klus in eerste helft

ACHTMAAL - Achtmaal begon sterk aan de wedstrijd, met goed verzorgd veldspel ging Achtmaal op zoek naar de openingstreffer. In de 16e minuut was het raak. Niek maakte de bal vrij op het Achtmaalse middenveld hij wist Roel te bereiken die met een bekeken boogbal wonderschoon raak schoot: 1-0!

Hierna kwam RSV wat meer in de wedstrijd en werd het een gelijk opgaande wedstrijd. Plots kreeg RSV de kans op de gelijkmaker. Vanaf randje 16 kon de RSV aanvaller geheel vrijstaand aanleggen, via de vingertoppen van Roy verdween de bal echter net naast de paal. Luttele minuten later kon hij weer aan de bak en moest alle zeilen bijzetten om een volley uit de bovenhoek te tikken. Dat was het startsein voor Achtmaal om nog eens gas bij te geven! Een snel genomen vrije trap van Erik kwam voor de voeten van Roel die van dichtbij raak schoot: 2-0! Nog voor de rust gooide Achtmaal de wedstrijd in het slot. Roel wist oog in oog met de doelman rustig te blijven en zijn hattrick voor rust al compleet te maken: 3-0!
Direct na rust behield Nick het overzicht, hij stak Roel weg die wederom zeer koel bleef en de 4-0 binnen schoot. Daarna nam Achtmaal wat (te veel) gas terug. Waardoor RSV meer op de helft van Achtmaal te vinden was. In de 58e minuut was het raak voor RSV. In alle vrijheid mocht de buitenspeler aan leggen, hij liet Roy kansloos met een kanonskogel in de korte hoek: 4-1. Achtmaal vond het wel best en legde geen noemenswaardige aanval meer op de mat. In de 80e minuut maakte RSV nog de 4-2. Maar het slotakkoord was voor Achtmaal. Stijn slingerde een vrije trap voor het vijandelijke doel. Tycho kwam bij de eerste paal vrij en werkte van dichtbij binnen: 5-2! Komende zondag staat de derby tegen Wernhout op het programma, voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd.[n]