Collectief Moerse Boys bedwingt Baronnen

KLEIN ZUNDERT - Direct nadat de scheidsrechter de aantrekkelijke streekderby had beëindigd, gingen de handen bij de Klein-Zundertse achterban op elkaar. Het was een blijk van waardering voor de onverzettelijkheid van de Oranjehemden, die het talrijk aanwezige publiek trakteerden op een hartverwarmende pot voetbal tegen koploper Baronie die eindigde in 2-2.

Tel bij de afwezigheid van Joris de valse start op en je begrijpt dat er na een kwartier spelen weinig hoop was op een positief resultaat. Het absolute doemscenario – een vroege Bredase treffer – kwam uit. Mejres kopte een afgemeten voorzet achter Tom. Nog geen tien minuten waren gespeeld. Zo rond de twintigste minuut was het weer gelijk. Ook de voorwaartsen van Moerse Boys etaleerden deze middag hun klasse, met Pim in het bijzonder. Hij volleerde een voorzet van Bart feilloos tegen de touwen. In het vervolg van de eerste helft waren er aan weerszijden kansen op meer. Evenals in het eerste bedrijf kreeg Moerse Boys ook in de tweede helft al snel een domper te verwerken. Enigszins fortuinlijk kreeg opnieuw Mejres de bal mee, waarna hij alleen voor Tom verscheen en afdrukte. Maar ook na de 1-2 slaagde Baronie er niet in om de wedstrijd in handen te nemen. Klein-Zunderts trots voelde dat er wat te halen viel en Jurgen wisselde dan ook offensief. Hij bracht met Jesse een extra aanvaller. Die lef betaalde zich uit. Zo’n kwartier voor tijd maakte Pim de mooiste treffer van de middag. Vanaf de penaltystip kopte hij een voorzet van Marvin stijf in de kruising. De Baronie-doelman was kansloos. In de minuten die resteerde was Moerse Boys de bovenliggende partij. Spelers en supporters roken bloed, Baronie oogde paniekerig. Daan trapte vanaf een meter of twintig bekeken, maar de stijlvolle redding van de goalie was fraai. In blessuretijd zeilde een vrije trap nog rakelings langs het doel van Tom, maar de grootste kans was nog voor Bart. Toen een hoekschop bij de eerste paal werd verlengd, kreeg de vleugelspeler de bal prompt voor zijn voeten. Vol adrenaline trapte hij de bal van dichtbij richting de parkeerplaats. Niet veel later blies de jonge arbiter voor het laatst.

Moerse Boys heeft zich van zijn allerbeste kant laten zien. Dit smaakt naar meer. Dat moet er over twee weken komen, als hekkensluiter RKSV Minor op de zaterdag voor Pasen naar Akkermolen komt. Volgende week is Moerse Boys vrij. Voor de liefhebber: de derby Wernhout-Achtmaal staat dan wel op de rol.[n]