De opvanglocatie aan de Laguitensebaan in Rijsbergen.
De opvanglocatie aan de Laguitensebaan in Rijsbergen. Foto: Gemeente Zundert

Eerste vluchtelingen uit Oekraïne in Rijsbergen gearriveerd

Door: Addo Sprangers Algemeen

RIJSBERGEN - De opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen aan de Laguitensebaan in Rijsbergen is sinds donderdag open. In amper twee weken tijd zijn de twaalf appartementen aan de Laguitensebaan in Rijsbergen gereed gemaakt voor de opvang van vluchtelingen. De eerste vijf appartementen zijn inmiddels in gebruik en er wonen nu zo’n twintig vluchtelingen. 

DOOR ADDO SPRANGERS

De Gemeente Zundert bedankt iedereen die heeft bijgedragen aan deze enorme klus ontzettend oor hun inzet en hun snelle reactie. Zij meldt dat de inzamelingsactie voor spullen een groot succes mag worden genoemd. Veel inwoners kwamen spullen doneren. Ook staken inwoners hun handen uit de mouwen om te klussen en te poetsen. 

Voor de vluchtelingen zamelt de Gemeente Zundert momenteel nog een aantal spullen in. Zo is zij op zoek naar een fietsenrek, in goede staat verkerende fietsen voor volwassenen en oudere kinderen en tieners in de leeftijd van 9 tot 15 jaar, speelgoed en buitenspeelgoed voor oudere kinderen en tieners in de leeftijd van 9 tot 15 jaar, strijkijzers en strijkplanken. Heb jij iets wat in genoemd lijstje staat en wil je het doneren? Dan is het van harte welkom aan de Laguitensebaan 45B in Rijsbergen. Kom gerust langs, er is altijd iemand aanwezig in het kantoor vooraan in het gebouw. 

Helpen

Zoals gezegd zijn de eerste vluchtelingen gearriveerd. De Gemeente Zundert vraagt eenieder de rust van de vluchtelingen te respecteren en niet naar de opvanglocatie te komen. “We verwachten in de komende weken echter wel dat ze hulp nodig hebben,” stelt zij. “Wil jij iemand helpen? Een boodschap doen of helpen met vervoer? Of gewoon een wandeling maken? Meld je dan aan als buddy. Ga naar www.zundertvoorelkaar.nl en meld je aan.”