Jubilaris Ineke Vriends tijdens haar huldiging wegens 40 jaar lidmaatschap van de Komst des Vredes
Jubilaris Ineke Vriends tijdens haar huldiging wegens 40 jaar lidmaatschap van de Komst des Vredes Foto: Johan Tax

Kruisboog vereniging Komst des Vredes eert haar leden

Sport en vereniging

ACHTMAAL - Zaterdag 9 april hield Komst des Vredes haar jaarlijkse teerdag bij Den Thuur. Het was weer enkele jaren geleden, waarom ook weer (corona?). We werden verrast met door Luc zelf gebakken en overigens heerlijke appelflappen en koffie/thee naar behoefte.

Velen waren op de fiets gekomen met de wetenschap dat we naar het 58e Genot zouden gaan voor een bierproeverijtje. Daar werden we ontvangen door de oprichter/eigenaar Jeroen van der Velden die de presentatie en uitleg deed over de oprichting en vergunningen, de gebrouwen biertjes en hun smaken. 

Het werd een ware tocht door de gebruikte hopsoorten allerlei toevoegingen en kruiden voor de smaak van elk soort bier dat daar gebrouwen wordt en wat er voor gedaan moet worden voordat een biertje er staat zoals men het wil hebben. En er werd vooral geproefd maar ook hier blijkt dan weer dat smaken verschillen. Wat de één een heerlijk biertje vind is voor de ander wat minder. Voor we er erg in hadden kwam er weer een einde aan deze excursie waaruit blijkt dat het gezellig en interessant was. Wie wordt de volgende kleine brouwer? 

Terug gekomen bij Den Thuur hebben we een babbel/borrel uurtje waarna we aan het diner gaan. 

Veertig jaar lid

Tussen enkele gangen door is er even ruimte en wordt een verraste Ineke Vriends naar voor geroepen door de vervangende voorzitter Johan Tax. Ineke is al veertig jaar lid van de Komst des Vredes en schiet ook nog steeds mee. Zij is één van de twee nog actief schietende dames in onze vereniging. Ineke is een gemiddeld schutter maar ze schiet wel zoveel als mogelijk alle wedstrijden mee van onze vereniging, Kring Zundert en de Nederlandse Kruisboog Bond. In haar eerste jaar weet ze op de Kringcompetitie al een gemiddelde te behalen van 138 punten, iets waar veel beginnende schutters van dromen. Zij wint eens een kringwedstrijd in de C-klasse met 144 p. en op een NKB Concours behaalde ze een eerste plaats met 93p.+2moesen in de B-klasse. Ook op de Nederlandse Kampioenschappen in 2015 weet zij de eer hoog te houden door als enige schutter van onze vereniging Brons te behalen in de A-klasse met 95 punten. Dit is maar een greep uit de ereplaatsen die zij behaald heeft in haar carrière als kruisboogschutter, terwijl ze er ook wel eens juist naast pakte. Verder is ze zeer betrokken bij de Komst des Vredes, en waar nodig aanwezig om te helpen bij wedstrijden. Was ze jarenlang lid van het gelegenheidskoor waarmee we de jaarlijkse H. Mis verzorgden voorafgaand aan de teerdag. Is ze steevast aanwezig bij het invoeren in de computer van het Tourspel van de Komst des Vredes en het controleren van deze ingevoerde gegevens. Ze is een vaste aanwezige bij de Jaarvergadering en zal haar mening niet onder stoelen of banken steken als ze het ergens niet mee eens is, maar dat altijd wel op een positieve manier. Wij zijn trots en blij met haar inzet voor onze vereniging en voor haar veertig jarig lidmaatschap kreeg ze een speldje van de Komst des Vredes én de NKB kreeg opgespeld door Ralph Sprenkels, een Oorkonde van onze vereniging en een mooie  bos bloemen overhandigd. Ineke, gefeliciteerd en wij hopen dat je nog lang mag blijven schieten en genieten van de kruisboogsport. Hierna hebben we het voortreffelijke diner afgesloten ons voorgezet door Luc en Sandra van Den Thuur, waarvoor onze dank. 

Wij kunnen terug kijken op een mooie en gezellige teerdag, met een leerzame excursie, een verraste jubilaris en een gezellige afdronk…blij omdat het weer kon!