Overhandiging van muzieklessenaars aan St. Jozefschool, namens Dorpsraad Wernhout
Overhandiging van muzieklessenaars aan St. Jozefschool, namens Dorpsraad Wernhout Foto: .

St. Jozefschool blij verrast bij afsluiting Windkracht 6

Algemeen

WERNHOUT - Woensdagavond 6 april mag een speciale avond genoemd worden. Speciaal voor de leerlingen van groep 5 van de Wernhoutse St. Jozefschool. Zij sloten die avond het muziekproject ‘Winkracht 6’ af, en zij deden dat samen met muziekverenging Wernhout Vooruit. 

Muziekproject windkracht 6 wordt verzorgt op de basisscholen van Zundert en Wernhout vanuit een samenwerkingsverband tussen Harmonie Nut en Vermaak en Muziekvereniging Wernhout Vooruit. Het project omvat een thematisch muziekprogramma welke zich richt op de leeftijdscategorie van groep 5. Een programma waarbij de leerlingen kennis maken met allerlei facetten van de muziek, met alles ten doel hen te enthousiasmeren om uiteindelijk zelf ook iets met muziek te gaan doen. Daarbij werden liedjes en stukjes ingestudeerd, welke zij samen met de muziekvereniging, met een heus concert mochten presenteren aan de eigen familie, ouders, opa’s en oma’s .

Speciaal werd het ook voor de basisschool. Nadat de leerlingen de instrumentenbingo hadden doorstaan werd door de dorpsraad nog even stil gestaan bij het begrip ‘muziek de klas’. De voorzitter van de muziekvereniging, die daarvoor figuurlijk even van pet wisselde, riep daarvoor de voorzitter van de dorpsraad en directeur meneer Wouter van de basisschool naar voren. De dorpsraad liet weten dat zij een muziekproject zoals Windkracht 6 van harte willen ondersteunen. Zo ook de blokfluitlessen welke op school gegeven worden door enkele leden van de muziekvereniging. Al hebben de coronamaatregelen hier een poosje roet in het eten gegooid, hopen dat dit weer snel opgestart kan worden. De ondersteuning vanuit de dorpsraad bleef daarbij niet enkel bij woorden. Vanuit de handen van voorzitter en penningmeester mocht meneer Wouter een 15-tal nieuwe muzieklessenaars in ontvangst nemen. Meneer Wouter, natuurlijk blij verrast, nam deze dankbaar in ontvangst en benadrukte daarbij nogmaals het belang van muziek in de klas.

En, speciaal was het uiteindelijk ook voor de muziekvereniging. Met een hele lastige, en nare periode van maatregelen achter ons, was dit voor de muziekvereniging sinds 2 jaar weer het eerste concert wat zij konden en mochten verzorgen. Wat was het mooi om dit samen te kunnen doen met de leerlingen van groep 5, die leerlingen waarvoor de avond nog het meest speciaal is geworden.