Marianne van Hees: 'Het allerbelangrijkste is dat de spelers zich comfortabel voelen in hun kleding'
Marianne van Hees: 'Het allerbelangrijkste is dat de spelers zich comfortabel voelen in hun kleding' Foto: Charles van Campenhout

Marianne van Hees verzorgt kleding voor producties De Zundertse Komedie

Door: Addo Sprangers Algemeen

ZUNDERT - Marianne van Hees behoort tot de vrijwilligers die de kleding verzorgen voor de producties van De Zundertse Komedie. “Het is zoals in het dagelijks leven: kleding maakt de mens.”

Toen ze na haar carrière in het onderwijs stopte met werken en op zoek ging naar leuk vrijwilligerswerk, werd ze door haar dochter geattendeerd op De Zundertse Komedie. De stap naar de ‘kledingploeg’ was vervolgens snel gezet. “In de eerste vijf jaar van mijn loopbaan gaf ik les in textiele vormen, zoals creatief breien en haken. Toen ik net bij De Zundertse Komedie kwam, was André Roks kartrekker voor wat betreft de kleding. Hij is ontzettend creatief en maakte ontwerpen waarvan ik dacht: ‘Wauw, met één zo’n jurk is hij wel vier dagen bezig’. Later heeft hij de verantwoordelijkheid aan mij overgedragen, maar ik doe het natuurlijk niet allemaal alleen. We zijn met vijf dames en dat zijn er eigenlijk te weinig. We hebben één echte coupeuse. Daar zou ik er wel meer van willen hebben, want die heb je echt nodig voor het technische naaiwerk. Voor de kleding van de nieuwe productie zijn we al een week of zeven elke zaterdag bezig. Dat vergt de nodige voorbereiding. De week vooraf ben ik dan op zoek naar stoffen en modellen. Elke productie vraagt weer om andere kleding. Gelukkig zijn we in ons groepje allemaal prettig gestoord: we verzinnen de gekste dingen. Het allerbelangrijkste is dat de spelers zich comfortabel voelen in hun kleding, dat deze snel kan worden gewisseld én dat ze weten dat ze er goed uitzien. Dat geeft zelfvertrouwen.” De voorstelling ‘Bankroof’ van De Zundertse Komedie wordt op 22, 23. 24, 28, 29 en 30 april, telkens om 20.00 uur,  gegeven in de theaterloods aan de Laarakkerstraat 3 in Zundert.