Zonnebloemgasten in
Rijsbergen genieten

RIJSBERGEN - “Wat fijn dat we weer eens bij elkaar kunnen zijn”, was vaak te horen bij binnenkomst in de Harmoniezaal. Twee jaar lang geen koffieochtend, geen bingo, geen muziekmiddag, geen uitstapje zoals de Zonnebloemgasten gewend waren. Maar vorige week was het eindelijk zover.


De Rijsbergse Zonnebloemgasten waren uitgenodigd voor een heerlijke paasbrunch en quiz over Rijsbergen. Tegen elf uur druppelden de eerste gasten binnen en zij werden verwelkomd met een lekker kopje koffie of thee. Rond het middaguur dekten de Zonnebloemvrijwilligers de tafels met diverse soorten brood en broodjes, eierkoeken, krentenbollen. De broodjes kroket vielen, zoals te verwachten, bijzonder in de smaak. Uiteraard ontbraken de paaseieren niet.
's Middags presenteerde Bert van Meer, voor de gasten geen onbekende, een leuke quiz met dertig interessante vragen over Rijsbergen. De gasten zaten in groepjes bij elkaar om de door Bert gestelde vragen te beantwoorden. Het was een feest om te horen hoe er gepraat werd over de antwoorden. Vaak was te horen: "Ik weet het wel, maar ik kan er nu niet opkomen”. Ook hoorden de gasten wetenswaardigheidjes waarvan ze nog nooit hadden gehoord. Bert wist bijvoorbeeld op een leuke manier te vertellen hoe het "Toethuis” in Rijsbergen aan zijn naam komt en waar het staat. Na afloop van de quiz ontving het groepje met de meest goede antwoorden een klein prijsje en voor iedereen was er nog een zakje paaseitjes om mee naar huis te nemen. Tegen vieren keerden niet alleen dankbare Zonnebloemgasten met blije gezichten huiswaarts, maar ook bestuur en vrijwilligers genoten van een geslaagde activiteit, die wederom mogelijk werd gemaakt door de trouwe sponsoren.[n]