Achtmaal onderuit in Wernhout

WERNHOUT - De uitslag (4-0) doet vermoeden dat het een complete walk-over was deze middag. Dat was het zeker niet. De derby werd onder een mooi voorjaarszonnetje en flinke publieke belangstelling beslist in het voordeel van de thuisploeg.

Achtmaal begon sterk aan de wedstrijd. Zeker in de beginfase kwam Achtmaal een aantal keer gevaarlijk door. Zo snelde Roel langs zijn tegenstander en zag zijn inzet op de lat belanden. Niet veel later was het Stijn die de combinatie aanging met Jacky en maar zijn poging mistte de kracht om de Wernhoutse goalie echt te verontrusten. Wernhout werd steeds sterker en toverde een aantal mooie aanvallen van achteruit op de mat.  In de 32e minuut snijdt Hein vanaf links de zestien in en zet voor op Maikel, de voorzet verdwijnt onberoerd langs  Achtmaal keeper Nouws in de verre hoek, 1-0. Net voor rust zet Hein nog een één-twee op met Maikel, hierdoor komt Hein alleen voor keeper Nouws en schuift de bal langs hem heen, Thijs v.d Buijs geeft net voor de lijn nog het beslissende zetje, 2-0. In blessuretijd is een nog een scrimmage voor de goal van Wernhout maar dit levert geen Achtmaalse treffer op.

Na de rust kreeg Achtmaal direct twee levensgrote mogelijkheden. eerst was het Niek die vrij kon uithalen op een meter of tien. Zijn inzet werd geblokt en kwam daarna voor de voeten van Nick zag zijn slappe inzet echter ook geblokt worden. Niet veel later kreeg Achtmaal via Roel nog een prima mogelijkheid voor de aansluitingstreffer. Oog in oog met de Wernhout goalie ging de bal echter voorlangs. Achtmaal had veelvuldig de bal na de twee mogelijkheden, echter creëerde het daarna niets meer. Waar Achtmaal voorin te vinden was, was het Wernhout dat de wedstrijd in de 83e minuut in het slot gooide. Mathieu maakt de 3-0, de assist is van Maikel. Maikel pikt twee minuten voor tijd ook zijn goaltje mee, de assist is nu van Hein, 4-0. Wernhout wint verdient, maar de uitslag is enigszins geflatteerd. Al werd daar in de derde helft door niemand meer om gemaald.

Paasmaandag reist Wernhout af naar Ossendrecht voor de wedstrijd tegen ODIO.

Achtmaal is vrij met de paasdagen. Zo kan het deze verliespartij verwerken en zich klaar gaan maken voor Odio thuis op zondag 24 april. Wederom een wedstrijd met een groot belang. Wint Achtmaal, heeft het de aansluiting bij de top 3 weer te pakken![n]