Podium Masters. van links naar rechts:  Dick Jaspers - Jean Paul de Bruijn - Jeffrey Jorissen - Barry van Beers
Podium Masters. van links naar rechts: Dick Jaspers - Jean Paul de Bruijn - Jeffrey Jorissen - Barry van Beers Foto: Ton Smilde

Brons voor van Beers tijdens Masters 2022

Sport en vereniging

RIJSBERGEN - Tijdens de Masters van 2022 in Berlicum behaalde de Rijsbergse driebander Barry van Beers wederom een derde plaats.  

Van Beers wist zich als vijftiende van zestien spelers maar nipt te plaatsen voor het biljartevenement van het jaar. Hij speelde een zeer degelijk toernooi, in een sterk deelnemersveld en liet daarmee de afgelopen week zien uit welk hout hij gesneden is. 

In de poule fase wist hij de maximale score van 6 punten en een totaal gemiddelde van 1,364 te behalen tegen respectievelijk Burgman, Christiani en de Kok. 

Op vrijdag trof van Beers in de kwartfinale Sam Etten. De jonge debutant van de Masters, in de competitie actief voor STZ in Zundert, speelde een zeer sterk toernooi, maar moest in van Beers zijn meerdere erkennen. 

Uiteindelijk resulteerde deze partij in 4-2 in sets en een gemiddelde van 1,358 voor de Rijsbergenaar. 

Tijdens de halve finale van zaterdag trof van Beers niemand minder dan de nummer één van de wereld Dick Jaspers, die in december 2021 zijn vijfde WK titel in de wacht wist te slepen. 

Van Beers ging de eerste set met 10 caramboles van acquit en daarmee werd gelijk de toon gezet van een zinderende halve finale op het hoogste niveau. 

Na 5 sets was de wedstrijd met 3-2 in het voordeel van van Beers en kon de wedstrijd nog alle kanten op. In de zesde set die Jaspers mocht beginnen, maakte de Willebrorder tevens een serie van 10 van acquit en kwam van Beers niet aan tafel. Hiermee dwong Jaspers een zevende en allesbeslissende set af. 

In deze laatste set had Jaspers maar 2 beurten nodig om de wedstrijd naar zich toe te trekken. 
Met een score van 4-3 en een gemiddelde van 1,909 in deze partij verliet van Beers ietwat teleurgesteld, maar met opgeheven hoofd de arena.

Hiermee staat de teller voor van Beers op 4 bronzen en 1 zilveren medaille. 

In het komende jaar zal hij zich wederom proberen te plaatsen voor de Masters om in 2023 weer een gooi doen naar de felbegeerde gouden plak. 

De Masters titel 2022 werd uiteindelijk na een zenuwslopende wedstrijd in de zevende en dus allesbeslissende set gewonnen door de Zeeuwse Jean-Paul de Bruijn, die hiermee zijn derde gouden medaille in ontvangst mocht nemen.