Belangrijke punten voor Achtmaal

ACHTMAAL - Wat vooraf werd bestempeld als misschien wel de belangrijkste wedstrijd van het seizoen tot nu toe. Echter was de eerste helft van Achtmaal overleven, Nieuw Borgvliet had het betere van het spel. Na de rust drukte Achtmaal meer haar stempel wat resulteerde in een 0-3 overwinning!

In de beginfase had Nieuw Borgvliet het overwicht. Achtmaal hinkte zeker in de beginfase op 2 gedachten. Achtmaal had moeite met het lopende middenveld van Nieuw Borgvliet. Het werd terug gedrongen op eigen helft. De eerste mogelijkheid was gelijk een 100 % kans voor de gastheren, Roy pareerde echter knap op de inzet van dichtbij! Enkele minuten later moest Mark de strijd staken wegens een blessure, Robbe kwam in de ploeg. Zo werd er het een en ander omgezet. Waardoor Achtmaal wat meer grip op de wedstrijd kreeg. Zo stuurde Robbe, Roel de diepte in maar zijn inzet eindige in het zijnet. Nog voor de rust was Nieuw Borgvliet dichtbij de openingstreffer. De geplaatste bal ging echter tegen de paal.

Tweede helft

Na de rust kwam Achtmaal wat meer aan voetballen toe. Bij Nieuw Borgvliet was het duidelijk zichtbaar dat het in de eerste helft veel kracht had verspeeld. Zo kwamen de Achtmaal youngsters Robbe en Tycho wat meer in hun spel, op de goede momenten zette ze druk waardoor de Achtmaalse defensie wat meer lucht kreeg. Toch kreeg Nieuw Borgvliet echter een beste kans om de score te openen van randje 16 werd de bal richting de bovenhoek gekruld, maar Roy had een prima redding in huis.

Niet veel later was het aan de andere kant wel raak. Jacky stuurde Janno de diepte in, hij zag Roel vrijstaan op randje 16 en met een droge knal was het raak: 0-1!

Achtmaal had haar voorsprong te pakken, maar vanuit de aftrap was het Erik die verrast werd en plots stond een aanvaller van de thuisploeg oog in oog met Roy, waar laatst genoemde van dichtbij redding bracht met zijn voeten. In de 80e minuut viel de beslissing. Robbe zag Roel vertrekken, hij behield keurig het overzicht want Jacky stond al te wachten op randje 16 en prikte keurig raak: 0-2. De 0-3 van Roel oog in oog met de doelman was het slotakkoord.

Belangrijke punten voor Achtmaal, komende zondag komt METO uit Hoogerheide op bezoek![n]